Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Park kod Spensa“ na čekanju: Niko neće posao od 375 miliona dinara

  Novi Sad će morati da sačeka sa izgradnjom „Parka kod Spensa“ zato što se niko nije javio na tender za izbor izvođača radova, saznaje 021.rs.

  Kako se vidi iz odluke komisije Uprave za zaštitu životne sredine o poništenju javne nabavke, ni jedna firma nije pokazala zainteresovanost za posao vredan gotovo 375 miliona dinara.

  Zasad nema informacija o tome kada će se ponavljati tender, ali to bi moglo da bude ubrzo, s obzirom na to da je novac već obezbeđen.

  Gradnja „Parka kod Spensa“, na prostoru propalog „Dino parka“, finansira se iz pokrajinskog budžeta. Već je preneto 200 miliona dinara za radove u ovoj godini, dok će ostatak biti obezbeđen u 2024.

  Prema projektu, predviđeno je da Novi Sad dobije park od 1,8 hektara koji bi se nalazio na mestu neuređene zelene površine. Ova lokacija je prethodnih decenija bila planirana kao deo kompleksa bazena na Spensu.

  U nekoliko navrata je pominjano da bi tu mogao da se izgradi akva-park, ali je do pre nekoliko godina prostor služio propalom „Dino parku“.

  Urbanisti su predvideli da prostor bude hortikulturno uređen i da dobije behaton staze, amfiteatar od oko 150 kvadrata, fontanu, česmu, klupe sa punjačima za mobilne uređaje, veštačku stena, žardinjere i drugi urbani mobilijar.

  U okviru uređenja parka, planirano je da bude posečeno 35 stabala, dok će šest stabala biti orezano. Hortikulturno uređenje podrazumeva sadnju 57 novih stabala, stotine žbunova i drugih sadnica, kao i uređenje travnjaka površine veće od 9.800 kvadratnih metara.

  Procena je da će za radove biti potrebno 600 dana.

  Izvor: 021

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE