Palićki ZOO nudi životinje na USVAJANJE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Palićki ZOO nudi životinje na USVAJANJE

  Zoološki vrt na Paliću od pre desetak dana pokrenuo je akciju “usvajanja” životinja, i za ovo kratko vreme već dvadesetak životinja dobilo je “usvojitelje”, odnosno neku vrstu godišnjeg sponzora.

  Pojedinci koji žele da “usvoje” nekog od stanovnika vrta potpisuju ugovor sa zoološkim vrtom da će na osnovu godišnje naknade od pet hiljada dinara, pored životinje koju su odabrali, biti postavljena pločica sa njihovim imenom i dobiti porodičnu, sezonsku ulaznicu za vrt.

  Sa druge strane, zoološki vrt će ovaj novac uložiti u pobošljanje životnog prostora “usvojene” životinje, objašnjava Jelena Toljagić, muzejski edukator u Zoološkom vrtu na Paliću.

  “Imamo veliko interesovanje građana, za desetak dana potpisano je već 15 ugovora, a neki ugovori obuhvataju i više životinja.”

  Dešava se da ovo “usvojenje” bude i poklon, poput bake unuci ili sestričini, jer “usvojitelj” bira čije ime će biti na pločici. Mahom su “usvojitelji” Subotičani, ali imamo ih i iz Rume, troje iz Novog Sada, iz Kanjiže. To jesu posetioci našeg vrta, a ovo je i jedan od načina da osnažimo tu vezu koja postoji između vrta i njegovih posetilaca koji rado dolaze, kaže Toljagić.

  Među “usvojiteljima” za sada je samo jedno pravno lice, i to jedna apotekarska ustanova.

  U ZOO vrtu su pravna lica podelili u dve kategorije: srebrne donatore u iznosu od 20 hiljada do 49.999 dinara, što obuhvata manje životinje, i zlatne usvojitelje od 50 do 120 hiljada dinara, što se odnosi na velike životinje poput kamila, lavova, tigrova. Apotekarska ustanova “usvojila” je belog lava.

  “Za sada su nam pre svega od strane privatnih lica, usvojene sve velike mačke, a to znači sva tri lava, tigar, persijski leopard, ali i kengur, alpaka, noj”, nabraja Toljagić.

  Akcija “usvajanja” životinja praktično je obnova prakse koja je pre nekoliko godina postojala u Zoološkom vrtu na Paliću.

  Izvor: Politika

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE