Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ozvaničeno novo radno mesto Tomislava Nikolića

  Odluka o formiranju Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom na čijem će čelu biti Tomislav Nikolić, objavljena je u Službenom glasniku.

  U odluci se navodi da je zadatak Saveta da razmatra, usmerava i koordinira sprovođenje Sporazuma o strateškom partnerstvu Srbije i Rusije i Sporazuma o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu Srbije i Kine.

  Zadatak Saveta je i da razmatra i usmerava saradnju Srbije i Kine u vezi sa sprovođenjem strategije Kine „Jedan pojas – jedan put“ na teritoriji Srbije.

  Predsednik i članovi Saveta imenuju se posebnim aktom Vlade, a Savet ima sekretara koji učestvuje u radu Saveta bez prava odlučivanja. Sekretar Saveta je direktor Kancelarije Nacionalnog saveta.

  Nadležni državni organi dužni su da sarađuju sa Savetom. Sredstva za rad Saveta obezbeđuju se u budžetu Srbije, a prostorije za rad Saveta obezbediće Vlada, navodi se u odluci.

  U „Službenom glasniku“ objavljena je i Uredba o osnivanju Kancelarije Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnju sa Rusijom i Kinom.

  Kako se navodu u uredbi, Kancelarija je služba Vlade i njen zadatak je da obavlja stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom.

  Kancelarijom rukovodi direktor Kancelarije koga, na predlog premijera, postavlja Vlada na pet godina.

  Direktor Kancelarije ima zamenika i pomoćnike koje Vlada, na predlog direktora, postavlja takođe na pet godina.

  Odluka i uredba objavljene su u „Službenom glasniku“ od 22. maja, a treba da stupe na snagu osmog dana od dana objavljivanja.

  Izvor: BIZLife/Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE