Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  cene goriva, gorivo unsplash, dizel

  Ovo su nove cene goriva: Benzin ćemo opet plaćati više

  Litar evrodizela će danas od 15 sati na benzinskim pumpama koštati maksimalno 206 dinara za litar, a cena benzina evropremijum BMB biće 195 dinara za litar.

  Podsećamo, evrodizel je prošle nedelje koštao 2036dinara po litru, a benzin evropremijum BMB 193 dinara po litru. To znači da je dizel ostao nepromenjen, dok je benzin poskupeo za dva dinara.

  Vlada Srbije je, krajem januara, produžila Uredbu o ograničavanju visine cena derivata nafte za evrodizel i evropremijum BNB 95 za šest meseci, kako bi se sprečio veći poremećaj i očuvao životni standard stanovništva u uslovima ekonomske krize.

  Da li će skok aciza povećati i cenu goriva?

  Vlada Srbije donela je odluku da uskladi akcize sa godišnjim indeksom potrošačkih cena u 2023. godini, objavio je Službeni glasnik Republike Srbije.

  U skladu sa Zakonom, usklađeni su dinarski iznosi akciza za alkohol, nikotinske proizvode, kafu i gas. Dinarski iznosi akciza, objavljeno je, usklađeni su na osnovu Zakona o akcizama s godišnjim indeksom potrošačkih cena i biće primenjivani od 1. maja.

  Nova akciza za bezolovni benzin, na osnovu toga, biće viša za 4,75 dinara, odnosno 5,70 dinara, kad se uračuna i PDV, koji će biti veći zbog veće akcize.

  Akciza na dizel porašće 5,86 dinara sa PDV, a akciza na tečni naftni gas (TNG) za 4,45 dinara, kada se uračuna porez. Vlada Srbije je u skladu sa Zakonom o akcizama usvojila nove usklađene dinarske iznose akciza i za alkohol, nikotinske proizvode, kafu i gas.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. Prijavite se na naš newsletter.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE