Ovo su NOVA LICA u Skupštini Srbije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo su NOVA LICA u Skupštini Srbije

  Polaganjem zakletve narodnih poslanika konstituisan je novi, 12. saziv Skupštine Srbije. Predsedavajuća na konstitutivnoj sednici je bila Smilja Tišma sa liste SPS-a i najstarija poslanica (91).

  Na redovnim parlamentarnim izborima 21. juna najviše poslaničkih mesta, 188 od ukupno 250, osvojila je lista „Aleksandar Vučić- Za našu decu”.

  Socijalisti će imati 32 poslanika, a prvi put mandate je osvojio SPAS Aleksandra Šapića koji će imati 11 poslanika.

  U Skupštinu su ušle i četiri manjinske stranke, pa će Savez vojvođanskih Mađara zastupati devet poslanika, Stranka pravde i pomirenja Moamera Zukorlića četiri, dok je po tri mandata osvojila SDA Sandžaka i Albanska demokratska alternativa-Ujedinjena dolina.

  Nova lica u Skupštini Srbije

  Pored dobro poznatih lica u Narodnoj skupštini poput Marijana Rističevića, Marije Obradović, Aleksandra Martinovića, Vladimira Orlića, Marka Atlagića, u Skupštini će u ovom sazivu zasedati i neka nova.

  Tako će prvi put u Skupštini kao poslanik SNS sedeti violinista Jovan Kolundžija, Stefan Krkobabić, sin lidera PUPS Milana Krkobabića, TV voditelj Lav Pajkić, nevenčana supruga Olivera Ivanovića, Milena Popović, politički analitičar i član UO Fondacije Srpske napredne stranke Nebojša Bakarec, Marko Đurić, Dragoljub Acković, predsednik Svetskog parlamenta Roma, Ivan Tasovac, direktor Filharmonije, operska pevačica Jadranka Jovanović…

  Neka nova lica su u Skupštinu došli i sa glumačke scene, pa je tako iz liste koja je druga po broju poslanika u Skupštini SPS u Skuštinu ušla i Jelica Sretenović, koju građani pamte po čuvenoj ulozi Koke u seriji „Bolji život“. Novo lice sa ove liste je i Joška Broz, unuk Josipa Broza Tita.

  Listi koju je predvodio Aleksandar Šapić pripalo je 11 mandata, a u Skupštinu je sa te liste ušao nekadašnji urednik „Večernjih novosti” Radomir Dmitrović.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE