Ovo su 3 NAJVEĆE INVESTICIJE Vorena Bafeta u 2020.

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo su 3 NAJVEĆE INVESTICIJE Vorena Bafeta u 2020.

  Kada su u pitanju uspešni investitori, Voren Bafet, izvršni direktor Berkšir Hataveja, zasigurno je klasa za sebe. Ovaj Amerikanac nalazi se na 7. mestu najbogatijih ljudi na svetu sa bogatstvom većim od 78 milijardi dolara u koje se ne računaju na desetine milijardi koje je donirao u dobrotvorne svrhe u poslednjih 15 godina.

  Bafet je tokom čitave 2020. godine prodavao mnogo akcija. Ali, usled haosa i neizvesnosti pandemije koronavirusa, izvršio je i tri velike kupovine u koje su on njegov tim uložili između 563 miliona i 6,8 milijardi dolara.

  Banka Amerike

  S obzirom na to da je Befetova omiljena industrija za ulaganje bankarstvo, možda je i malo iznenađenje što poslednjih nedelja ulaže u Banku Amerike.

  Nakon što je u aprilu dobio dozvolu od Federalnih rezervi za povećanje vlasništva Berkšira u Banci Amerike van uobičajenog limita od 10% za investicione kompanije, Bafet je svoj deo povećao na ukupno 12% akcija banke. Ukupno, oko 2,1 milijarde dolara uloženo je u akcije Banke Amerike u poslednjih nekoliko nedelja.

  Berik Gold

  Vrednost kanadske kompanije za obradu zlata Berik Gold porasla je za više od 10%, nakon što je Berkšir Hatavej saopštio da je kupio udeo u u toj kompaniji.

  Berkšir Hatavej kupio je u poslednjem kvartalu 21 milion akcija kompanije za obradu zlata i bakra u vrednosti od oko 564 miliona dolara.

  Kupovina dolazi kao malo iznenađenje, jer je Bafet bio kritičar zlata u prošlosti. On je govorio da je bolje ulagati u preduzeća, farme i nekretnine.

  Ulaganja u zlato privukla su mnoge nove kupce koji žele da zaštite barem deo svoje imovine od inflacije koju očekuju zbog divljeg štampanja novca centralne banke.

  Berkšir Hatavej

  Prema kvartalnim izveštajima kompanije, Berkšir Hatavej je u prvom i drugom kvartalu otkupio svoje akcije u vrednosti od 6,8 milijardi dolara, što je više nego što je Befet ove godine potrošio za kupovinu deonica!

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE