Ovo je spomenik Stefanu Nemanji od 23m, a ovo su komentari na mrežama

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo je spomenik Stefanu Nemanji od 23m, a ovo su komentari na mrežama

  Spomenik Stefanu Nemanji ispred zgrade nekadašnje Železničke stanice u Beogradu trebalo bi da bude postavljne sredinom avgusta.

  Kako je najavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, početkom avgusta počeće  postavljanje postamenta za spomenik Stefanu Nemanji.

  „Konvojima treba 4,5 dana. Prvo se postavlja postament , pa spomenik koji će biti visok 23 metra. Očekujemo da postament stigne 4. avgusta. Oko dva meseca trajaće montaža celog spomenika, znači oko 15. oktobra”, istakao je Goran Vesić za Prvu TV.

  O tome kako mu izgleda sam spomenik, kao i uređenje tog dela Beograda oko Železničke stanice govorio je za Novu TV i reditelj Stanko Crnobrnja.

  “Stvara se novi paracentar grada Beograda sa zgradom Železničke stanice. Saznao sam da oni imaju nameru da tu zgradu pretvore u muzej Nikole Tesle, što je fantastična vest za mene, jer godinama govorim i pišem da  Nikola Tesla treba u Beogradu da ima ozbiljan muzej je je to svetski brend, čak kosmički brend”, rekao je Crnobrnja podsećajući da je zdanje u kojem se muzej trenutno nalazi malo i ne može da odgovori želji posetilaca…

  Kada je reč o spomeniku Stefanu Nemanji, ističe da to nije urbanistički osmišljeno.

  “Ne znaju gde tačno da ga smeste. Previše je veliki, izdominiraće svuda. Spomenička arhitektura se u ovom vremenu vratila jedno pola veka unazad”, ocenio je Crnobrnja, dodajući da se spomenik “iviči sa kičem”.

  Izgled, veličina i ceo ambijent i urbanističko rešenje tog dela glavnog grada Srbije nailazi na brojne komentare i na društvenim mrežama:

  Izvor: BIZlife

  Foto: YT/Screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Citizen

   Trg je krajnje simetričan i nekako - palanački. Više bi odgovarao Vrnjačkoj banji nego Beogradu. U svetu, u metropolama, trgovi su moderni i najčešće sa apstraktnim skulpturama do maksimum petnaestak metara visine. . Provincijalni Beograd je opsednut nekakvom megalomanijom i povratkom u prošlost. I šta će Beograđani raditi na ovakvom trgu kada su šetnje prijatnije na obalama reka u neposrednoj blizini? Ovakav trg je potpuni promašaj. I ne samo zbog monstruoznog spomenika. Reč je o celini i njenoj svrsi.

  • milijana

   Pitam se, što stoji na gigantskom žiru? Da nije neka aluzija na Srbe, a zna se ko se hrani žirom...

  • unesite_vase_ime_vi

   Beigrad sve više počinje da liči na Skopje, sa ovim gradjevinskim strukturama...jadno

  • Milan

   Bitno je da vi u Beogradu izmišljate i trošite pare iz unutrašnjosti a deca u Kraljevu nemaju ni jedan običan zatvoren bazen nego idu u Kruševac da treniraju...

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE