Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo je najgora Guglova prvoaprilska šala ikada (VIDEO)

  Danas je 1. april, datum kada se tradicionalno obeležava Svetski dan šale kada bi svi bi trebalo da budu spremni na neku prvoaprilsku šalu. Ipak, nekad te šale mogu krenuti po zlu, što se pre nekoliko godina i dogodilo Guglu.

  Naime, 2016. godine na 1. april Gmail je dobio opciju „mic drop“, a koja je omogućuvala da pošaljete e-mail tako da niko ne može odgovoriti na njega. Klikom na opciju „mic drop“ gif Miniona koji baca mikrofon drugoj strani dao je do znanja da ste vi svoje rekli.

  Međutim, mnogi su slučajno poslali svoje e-mailove pomoću „mic dropa“ jer se ta opcija nalazila odmah uz uobičajenu opciju za slanje. Na taj način su prekinuli komunikaciju s drugom stranom koja nije mogla nikako odgovoriti. To je bilo posebno nezgodno zato što su neki tako poslali prijave za posao ili molbu rodbini za zajedničku molitvu.

  Iako Gugl nije kriv ako je neko to slučajno poslao, kriv je što se pojavio bag zbog kojeg neki korisnici nisu ni mogli poslati e-mail na drugačiji način i obična opcija „Send“ slala je Miniona i blokirala povratne poruke.

  Gugl se službeno izvinio zbog propusta.

  „Čini se da smo nasamarili sami sebe ove godine. Zbog buga, ‘mic drop’ opcija izazvala je više glavobolja nego smeha. Iskreno nam je žao. Opcija je uklonjena.“

  Gugl je poznat po svojim prvoaprilskim šalama, a tokom godina smislili su ih već stotine. Ipak, ova šala je proglašena njihovom najgorom.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE