Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jutarnja navika od 60 sekundi koja će vam „probuditi“ produktivnost

  Teško je da izvučete „najbolje od dana“ kada prve sate ujutru provodite u žurbi. Niko nije srećan – ni vi, ni vaša deca, ni suprug/-a, ni vaše kolege – svi su oni žrtve. Postoji mnogo okidača lošeg raspoloženja, ali postoji i jedna stvar koja je zajednička svim raspoloženjima – to su vaši izbori.

  Ovo je vežba koju možete raditi svako jutro – dok kuvate kafu, čaj, oblačite se. Dok čekate da voda provri, postavite sebi tri pitanja:

  1. Za šta sam sve zahvalan/zahvalna danas?

  Da, da, dobar stari kliše – zahvalnost. Veoma je lako da preskočite ovaj korak i da vam se učini banalnim kada se osećate loše. Loša raspoloženja će se dešavati – hteli vi to ili ne. Ako izrazite zahvalnost, „prebacićete se“ u to raspoloženje. Na taj način počinjete pozitivan put ka dobrom raspoloženju. Sve što treba da uradite jeste da se setite jedne male stvari zbog koje osećate zahvalnost.

  2. Kome treba da se zahvalim danas?

  To što osećate zahvalnost može da vam poboljša raspoloženje. To ne mora da bude ni neka važna osoba niti veliki gest. U pitanju su sitnice koje vam poprave dan. Čak i sama pomisao na to lepo što je neko za vas uradio može da vam izmami osmeh.

  3. Na šta treba da mislim danas?

  Fokus zahteva mentalnu energiju, tako da loše raspoloženje ne dolazi u obzir. To na šta treba da pomislite ujutru ne mora biti ništa grandiozno. Ako se dešava nešto lepo tokom dana – sastanak kome se radujete, mogućnost za nova poznanstva, radionica, prijatan ručak – nemojte otkazati koliko god vam se činilo da imate važnijeg posla. Od samog  trenutka buđenja razmišljajte o tome da ćete danas raditi nešto što volite i čemu se radujete – to je jedino bitno.

  Dobro raspoloženje ima mnogo veći uticaj nego što mislite. U svakom slučaju – ništa vas ne košta da probate.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE