Otvoreno prvo izdanje festivala "ДОК#1"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otvoreno prvo izdanje festivala “ДОК#1”

  Na velikom platnu beogradske Kombank dvorane, filmom “Zašto smo kreativni”, otvoreno je prvo izdanje dokumentarnog filmskog festivala “ДОК #1”, koji će trajati do 3. februara.

  Venders, Tarantino, Mandela, Dalaj Lama, Bono, Anđelina Žoli i Kitano, samo su neki od umetnika koji su se “usudili” da reditelju Hermanu Vaskeu odgovore na krucijalno, nimalo naivno i lako pitanje – “ZAŠTO SMO KREATIVNI?”.

  Vaske je tokom 30 godina svoje karijere snimao najintrigantnije svetske umetnike i velike umove današnjice, među kojima se nalaze dobitnici Nobelove nagrade i Oskara.

  Učesnici filma dolaze iz različitih poslovnih sfera, uglavnom iz filmske industrije, ali takođe iz sveta muzike, umetnosti i arhitekture. Ceo projekat započet je intervjuom Dejvida Bovija, koji se dalje provlači kroz ceo film. Takođe, u filmu se pojavljuju intervjui ljudi koji imaju sponu sa rediteljevim prethodnim radom, kao na primer, umetnica Marina Abramović, filozof Slavoj Zizek i reditelj Emir Kusturica koji su 2002. učestvovali u snimanju dokumentarnog filma „Balkan spirit“.

  “ДОК #1” je novi festival dokumentarnog filma koji će tokom četiri festivalska dana prikazati odvažne i ključne filmove iz aktuelne svetske produkcije. Domaćin prvog izdanja “ДОК #1” je Kombank dvorana.

  Ovog prvog festivalskog izdanja, publika će imati prilike da pogleda više od 20 dugometražnih filmskih ostvarenja raspoređenih u četiri programske celine (“Prvi Korak”, “Na Ivici”, “Vrhunci” i “Biografije”).

  Program “Vrhunci” predstaviće dokumentarne filmove koji su zapaženi od strane svetskih programskih selektora, ali i priznate publike  velikih festivala, dok će nasuprot tome, program “Prvi korak”, slaviti debitante i njihove prvence. Na programu ДОК #1 festivala,  naći će se i par biografskih dokumentaraca, a filmovi koji obrađuju bizarne, provokativne i granične teme, pronaći će svoje mesto programu “Na Ivici”.

  Festival “ДОК #1” se realizuje uz tehničku pomoć Kombank dvorane, dok je producent festivala ZERO PRODUCTION.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE