Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otvoren Institut „Dedinje 2“, Vesić: Bolji smo od Hjustona

  Novoizgrađena zgrada Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, u Beogradu, otvorena je danas, uz najavu da će se prvi operativni zahvat izvesti već u ponedeljak.

  „Planiramo da se ovde u utorak, u jednom danu, obavi 20 ili 21 operacija na otvorenom srcu. To je rekord na međunarodnom nivou“, rekao je direktor Instituta Milovan Bojić, na svečanosti kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  Bojić je istakao da su uslovi na najvišem svetskom nivou, kao „svemirski brod“, i da će pacijenti koji su do sada „uspešno lečeni biti još uspešnije lečeni i brže vraćeni u društvo“.

  Beograda, 11.03.2022. – Predsednik Srbije Aleksandar Vucic prisustvovao je svecanom otvaranju novoizgradjene zgrade Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, danas u Beogradu. (BETAPHOTO/PREDSEDNISTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL)

  Prema njegovim rečima, zgrada Dedinje jedan biće rekonstruisana, a ova je nazvana Dedinje dva, a obe čine jedistvenu celinu.

  Rekonstrukcijom klinike na društvenoj mreži Facebook pohvali se i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

  „Otvoren je Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje 2. Od danas Beograd ima institut bolji i opremljeniji nego Hjuston. To su Beograd i Srbija koju sanjamo!“, napisao je Vesić na svom profilu.

  Ulaganja od 15 miliona evra

  Kako je ranije navedeno, Institut ima 14.000 kvadratnih metara. U njega je uloženo 15 miliona evra, na četiri je sprata, sa 108 bolničkih kreveta, četiri operacione sale i jednom hibridnom salom.

  Vučić je najavio da će se izgaditi veliki parking kako bi građani imali lakši pristup, jer je sadašnji veoma mali. Izgradiće se i heliodrom „ako vazduhoplovne vlasti dozvole“.

  „Učinite sve da se smanje liste čekanja. Danas sam ovde saznao da je čak 47 odsto smrtnih slučajeva od bolesti posledica srčanih i vaskularnih problema“, rekao je Vučić.

  Beograda, 11.03.2022. – Predsednik Srbije Aleksandar Vucic prisustvovao je svecanom otvaranju novoizgradjene zgrade Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje 2“, danas u Beogradu. (BETAPHOTO/PREDSEDNISTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL)

  On je istakao da se u zdravstvo ulažu velika sredstava jer je to „ulaganje u budućnost, u opstanak ljudi“.

  „Klinički centri, bolnice, koje otvaramo u velikom broju zahtevaće u jednom trenutku da se obnovi oprema, koja je sada najsavremenija. Ministar Zlatibor Lončar kaže da smo, što se tiče opreme, mirni narednih 15 godina u ovom Institutu“, rekao je Vučić.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE