Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Strawberry pametna klupa

  OTP banka Srbija donirala Strawberry pametnu klupu Gimnaziji Inđija

  OTP banka Srbija donirala je Gimnaziji Inđija “pametnu” klupu, inovativno tehnološko rešenje, domaće kompanije Strawberry. Jedinstvena i praktična inovacija učenicima omogućava besplatno punjenje mobilnih uređaja, dok istovremeno sakuplja podatke o količini CO2, nivou buke, vlažnosti vazduha, temperaturi i vazdušnom pritisku u okruženju.

  Tim povodom Tanja Bošković, direktorka regiona Vojvodina OTP banke istakla je da je donacija, deo zelene tranzicije, jednog od ključnih strateških usmerenja OTP banke koja ohrabruje ekološki održiva rešenja i inovacije, koje doprinose smanjenju ugljen-dioksida.

  ,,Veoma nas raduje što će mlade generacije pomoću ovog inovativnog rešenja i edukativne platforme, moći na praktičan način da uče o zaštiti životne sredine. Drago nam je što ovom donacijom doprinosimo ne samo digitalizaciji Inđije, već i podizanju svesti o ekološkoj održivosti, značaju i upotrebi obnovljivih izvora energije, koje i sama Banka koristi. Cilj nam je da podstaknemo ne samo naše klijente, već i šire društvo na promene koje su nam preko potrebne, kako bismo sačuvali planetu i poboljšali kvalitet života za sadašnje ali i za generacije koje dolaze“ izjavila je Bošković.

  Tanja Bošković, direktorka regiona Vojvodina OTP banke

  Tanja Bošković, direktorka regiona Vojvodina OTP banke

  Projekat i donacija su realizovani na inicijativu Marije Popović, učenice Gimnazije Inđija, čiji je razred dobio zadatak da urade istraživanje na temu obnovljivih izvora energije i svega što domaće kompanije na tu temu rade. Radeći na tom zadatku Marija Popović je došla do kompanije Strawberry energy, koja je ubrzo pronašla i donatora, OTP Banku.

  Branko Marčeta, pomoćnik direktora Gimnazije Inđija, izrazio je uverenje da će ovaj projekat biti podsticaj za sve učenike da doprinesu svojoj zajednici i pomognu u zaštiti životne sredine.

  OTP banka Srbija, Gimnazija Inđija

  OTP banka Srbija, Gimnazija Inđija

  ,,Savremeno digitalno doba postavlja nove trendove koji se prelivaju i na školstvo i obrazovanje. Danas je izazov podstaći učenike da se zainteresuju za klasični tip nastave. Zbog toga je, najpre u školama, najvažnijem mestu, gde se oblikuju buduće generacije, bitno obezbediti moderne uslove za sticanje znanja i omogućiti optimalan spoj tehnologije i klasičnog kurikuluma. Zbog toga mi je izuzetno drago, što će zahvaljujući OTP banci, donatoru ove sjajne inovacije i kompaniji Strawberry, učenici Gimnazije Inđija, moći da u prirodi, van učionica, uživaju u svojim omiljenim sadržajima, čuvajući svoju životnu sredinu” izjavio je Marčeta.

  Pametna klupa, zahvaljujući solarnoj energiji, osim punjenja mobilnih uređaja i povezivanja na internet, pruža i mogućnost korišćenja različitih edukativnih i informativnih sadržaja. Uz instaliranje platforme, đaci mogu imati pristup lekcijama, testovima znanja, edukativnim igrama i drugim zanimljivostima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: OTP banka Srbija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE