Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tesla, fabrika

  Oštre kritike: Teslina fabrika u Nemačkoj izrabljuje radnike

  Tesla se našla na udaru nemačkog sindikata IG Metall i političara zbog optužbi radnika o nerazumnom radnom vremenu i politike ćutnje u fabrici u Brandenburgu, a neki su pozvali na istragu o proizvođaču automobila.

  Na godišnjoj konferenciji za novinare sindikata IG Metall, koji ima kancelariju u blizini fabrike i tvrdi da je u redovnom kontaktu sa radnicima, saopštili su da postoji sve veći broj prijava zbog dužeg radnog i malo slobodnog vremena.

  Radnici se takođe plaše da otvoreno razgovaraju o svojim uslovima rada zbog sporazuma o neotkrivanju podataka koje im je rečeno da potpišu zajedno sa svojim ugovorima o radu, saopštio je sindikat.

  Na Teslinom sajtu za karijeru oglašena je nova pozicija „Istražitelja za bezbednosno obaveštajne poslove“, koji će u saradnji s pravnim sektorima i odelenjima za ljudske resurse obavljati „prikupljanje informacija na terenu unutar i van Teslinih zidova kako bi zaštitio kompaniju od pretnje“, to je pogoršalo strahove radnika.

  „Radnici su u Tesli počeli s velikim entuzijazmom za projekat. Vremenom primećujemo da taj entuzijazam nestaje“, rekla je Irene Schulz iz IG Metall Berlin-Brandenburg-Sachsen.

  „Tesla ne čini dovoljno da poboljša uslove rada i ostavlja premalo slobodnog vremena za porodicu i oporavak“, prenosi Reuters.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE