OSTAVKA austrijske ministarke zbog PLAGIJATA, iako odbacuje OPTUŽBE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  OSTAVKA austrijske ministarke zbog PLAGIJATA, iako odbacuje OPTUŽBE

  Ministarka rada, porodice i omladine Austrije Kristine Ašbaher podnela je ostavku, suočena sa tvrdnjama da je njen diplomski rad plagijat.

  Poznati lovac na plagijate Štefan Veber optužio je u petak ministarku Ašbaher da je njen diplomski rad pun plagijata, pogrešnih citata, kao i da je napisan na lošem nemačkom jeziku.

  “Njen diplomski rad na Višoj školi Vinernojštat je ispod svakog naučnog standarda”, konstatovao je Veber u svom blogu.

  I u kratkoj verziji njenog doktorata, koji je predala prošle godine na Tehničkom univerzitetu u Bratislavi, prema tvrdnjama Vebera, ima mnoštvo plagijata.

  Ašbaher je u svojoj izjavi odbacila te tvrdnje, ističući da su njeni radovi kojim je stekla akademske titule uvek bili sastavljani u najboljoj nameri i savesti, te da se oslanjala na procenu priznatih profesora.

  “Sve tvrdnje da sam rad napisala za vreme mog mandata kao ministarka i da sam svesno plagirala su podmetanja koje odbacujem”, naglasila je ona.

  Ašbaher je rekla da smatra da ima pravo na fer postupak i da nadležni instituti treba da provere njene radove. Ukazala je da smatra da su ona i njena porodica izloženi napadima i da to ne može dozvoliti.

  “Iz tog razloga podnosim ostavku. O tome sam informisala u ličnom razgovoru kancelara Sebastijana Kurca”, naglasila je u saopštenju.

  Kurc sada mora u potragu za novim ministrom rada i to u trenutku kada je zemlja, zbog pandemije, suočena s rekordnom nezaposlenošću.

  Ašbaher je time bila ministarka godinu i dva dana, a zbog koronakrize bila je neprestano suočena s teškim zadatkom borbe protiv rekordne nezaposlenosti, navode austrijski mediji.

  Ostaće u pamćenju mnogima i po jednoj fotografiji. Ona se letos fotografisala kako jednoj bebi predaje novčanicu od 100 evra, što se poredilo s vremenom kada je ultradesničar Jerg Hajder bio guverner pokrajine Koruška.

  Naime, opozicija je kritikovala kako može lično da predaje sredstva iz Fonda za pomoć porodicama.

  Taj slučaj bio je i predmet rasprave u parlamentu.

  Izvor: CdM, Tanjug

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE