Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Saudijska Arabija

  Osniva se Srpsko-saudijski poslovni savet

  Predsednik Privredne komore Srbije (PКS) Marko Čadež potpisao je Sporazum o osnivanju Srpsko-saudijskog poslovnog saveta sa predsedavajućim Federacije saudijskih privrednih komora Hasanom Al-Huvaizijem, u cilju jačanja privredne saradnje Srbije i Кraljevine Saudijske Arabije (КSA).

  Kako je saopšteno iz PKS, Čadež je tom prilikom rekao da je „veliko interesovanje“ srpskih kompanija za saradnju sa partnerima iz Saudijske Arabije, i da će zato inicirati otvaranje predstavništva PКS i komora Zapadnog Balkana u toj zemlji.

  On je rekao da je „pred privredama dveju zemalja period intenzivne saradnje“, kao i da će u junu domaće kompanije učestvovati u organizaciji PКS i Razvojne agencije Srbije na sajmu prehrane „Saudi Fud“ u Saudijskoj Arabiji.

  Prema rečima predsednika PКS, u narednim nedeljama biće održan i prvi sastanak Poslovnog saveta kako bi se što pre razmotrile mogućnosti investiranja i zajedničkih projekata dve privrede, posebno u sektorima poljoprivrede i ulaganja u stočni fond Srbije, IКT, i u banjski i zdravstveni turizam.

  „Želimo da otvorimo tržište Saudijske Arabije za kompanije iz Srbije i regiona, da naše kompanije investiraju u gradnju logističkih centara u toj zemlji, da povećamo izvoz domaćih proizvoda, kao i da privrednici te zemlje dođu kod nas i ulažu u razvoj naše poljoprivrede i banjski turizam“, rekao je Čadež.

  Hasan Al-Huvaizi, predsedavajući Federacije saudijskih privrednih komora, pod čijim okriljem posluje više od 1,3 miliona kompanija u Saudijskoj Arabiji, istakao je da dobre i prijateljske odnose dve zemlje treba dodatno unaprediti i na ekonomskom planu i pozvao srpske privrednike da posete njegovu zemlju i upoznaju se sa mogućnostima zajedničke saradnje.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay, PKS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE