Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Orban „presekao“: Mađarska neće podržati NERAZUMNE antiruske sankcije

  Premijer Mađarke Viktor Orban obavestio je 44 člana Evropskog parlamenta da ta zemlja neće podržati antiruske sankcije koje štete Evropskoj uniji i ometaju dobrobit evropskih porodica, izjavio je za agenciju MTI njegov sekretar za štampu Bertalan Havasi.

  Orban je u pismu naveo da je Mađarska podržala šest paketa sankcija Rusiji i dala sve od sebe da sačuva evropsko jedinstvo.

  Kako je rekao, Mađarska je zadržala pravo da odbije predloge „koji se protive zdravom razumu i prete osiromašenju mađarskih i evropskih porodica“.

  Ponovio je da će njegova vlada odbaciti i sankcije protiv verskih lidera, uključujući patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila.

  „Mađarska želi mir. Oružani sukob mora da se okonča i sporovi moraju biti rešeni pregovorima“, istakao je Orban, podsećajući evroposlanike da je njegova zemlja osudila postupke Rusije.

  Kako je napisao u pismu, Mađarska je do sada smestila oko 800.000 ukrajinskih izbeglica, obezbeđujući im hranu, smeštaj, lekove, školovanje za decu i posao za odrasle.

  „Prema tome, Mađarska zaslužuje uvažavanje i zahvalnost pre nego uvredljive i nastavne primedbe“, zaključio je mađarski premijer.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE