Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Opštine uz Zapadnu Moravu spremne za vanredne situacije

  Gradovi Кraljevo, Čačak, Кruševac, Užice, Novi Pazar i opštine Vrnjačka Banja, Trstenik, Кnić, Ivanjica, Arilje, Кosjerić, Gornji Milanovac, Raška, Požega, Lučani, Čajetina, Tutin i Aleksandrovac potpisali su Sporazum o međuopštinskoj saradnji sliva Zapadne Morave i formiranju zajedničke službe za poslove civilne zaštite jedinica lokalne samouprave.

  “Predstavnici 18 lokalnih samouprava od danas postaju pioniri u prevenciji elementarnih nepogoda i stvaranju Srbije otporne na katastrofe“, poručila je državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Maja Mačužić Puzić.

  Ona je navela da su velike prirodne katastrofe u ovom kraju, od zemljotresa, preko klizišta i snežnih nanosa do poplava, pokazale važnost upravljanja krizom, ali i da je dobrom pripremom moguće smanjiti rizike i efikasno upravljati vanrednim situacijama.

  Dodala je da je i ova poslednja kriza, kriza izazvana pandemijom, pokazala da upravljanje kriznim situacijama i odgovorima na njih treba da budu u rukama obučenih, stručnih i motovisanih pojedinaca iz lokalne samouprave.

  Izvor: BIZLife

  Foto: MDULS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE