Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  pština Čoka posle rekonstrukcije - Ulica velika

  Za samo dva meseca završena implementacija javnog osvetljenja u Opštini Čoka

  Za samo dva meseca završen je period pripreme i implementacije projekta rekonstrukcije javnog osvetljenja u Opštini Čoka, umesto predviđenih šest meseci prema ugovoru, što je rekordno brza realizacija posla. Postavljeno je i uspešno integrisano u lokalnu infrastrukturu 1.698 novih svetiljki Zumtobel Thorn LED, proizvedenih u Nišu, čiji je očekivani vek trajanja 25 godina, a uštede počinju da se ostvaruju čak četiri meseca ranije nego što se očekivalo.

  „U ime opštine Čoka želim da izrazim zadovoljstvo na završenom poslu zamene javne rasvete na teritoriji opštine, pre predviđenog roka. Prve beneficije uštede električne energije na državnom i lokalnom nivou tek će biti evidentirane. Mala opština Čoka, sa više nego skromnim budžetom, ovim javno-privatnim partnerstvom ostvaruje veliku uštedu kroz efikasnije korišćenje energije, smanjenje emisije ugljen-dioksida i smanjenje operativnih troškova funkcionisanja i održavanja sistema javne rasvete, a naravno najveću uštedu na rashodima u ove svrhe na godišnjem nivou, kada će građani pored stabilne javne rasvete osetiti i druge neophodne investicije u koje će se ulagati ušteđena finansijska sredstva. Javno-privatno partnerstvo i dugoročni ugovor od 15 godina su došli u pravo vreme, jer je postojeća rasveta postavljena pre 12 godina i bila je sasvim dotrajala. Opština Čoka je pokazala odgovornost prema svojim građanima i državi, a izvođač radova visoku profesionalnost. Zadovoljstvo je bilo realizovati ovaj projekat, i smatramo da možemo biti primer dobre prakse i za druge“, rekla je predsednica Opštine Čoka Stana Đember.

  Opština Čoka pre i posle manja ulica

  Opština Čoka pre i posle (Dragan Đorđević)

  Zahvaljujući implementaciji inovativne LED tehnologije grupe ponuđača koju čine PLC Interenergo doo Beograd i Smart Energy Investment Kft, opština će ostvariti neverovatnih 80% uštede u potrošnji električne energije, dok će emisija CO2 biti smanjena za čak 670 tona godišnje. Novi sistem javnog osvetljenja doprineće i značajnim finansijskim uštedama, a prema očekivanjima u budžetu opštine će ostati više od 70.000 evra. Ova sredstva će biti raspoređena na druge važne projekte, pružajući veće mogućnosti za razvoj lokalne samouprave.

  Opština Čoka pre rekonstrukcije - Ulica velika

  Opština Čoka pre rekonstrukcije (Dragan Đorđević)

  Opština Čoka nastavlja da preduzima korake ka održivom razvoju i zaštiti životne sredine, a novi sistem javnog osvetljenja predstavlja samo jedan od projekata koji se realizuju u cilju poboljšanja infrastrukture i kvaliteta života stanovnika. Ovo je dobar primer i drugim opštinama i gradovima da slede težnju ka inovativnim tehnologijama, koje doprinose održivom razvoju lokalne samouprave.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Dragan Đorđević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE