Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bač će ugradnjom LED javnog osvetljenja UŠTEDETI 240.000 EUR

  Još jedna Opština u Srbiji prepoznala je prednost implementacije novog javnog osvetljenja. Ugovor o javno-privatnom partnerstvu za zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije zaključen je u Opštini Bač.

  Kada joj je Savet Evrope prošle godine dodelio nagradu i status titule partnera za učešće u Evropskoj nedelji lokalne demokratije, Opština je nastavila sa različitim ekološkim aktivnostima. To na prvo mesto stavlja edukaciju mladog stanovništva u segmentu zaštite životne sredine. Rekonstrukcija javnog osvetljenja bila je sledeći korak. On uvodi Opštinu Bač u novi proces ušteda i brige o lokalnom stanovništvu i njihovoj budućnosti.

  Implementaciju projekta samostalno će finansirati grupa ponuđača PLC Interenergo doo Beograd i Smart Energy Investment Kft. Opština neće imati nikakva ulaganja, kao ni kreditno zaduženje.

  Ugradnjom novih 1.723 komada Schreder LED svetiljki, dobija se savremeni sistem javnog osvetljenja. Sistem poboljšava bezbednost pešaka i ostalih učesnika u saobraćaju i omogućava bolju osvetljenost i njen kvalitet.

  Smanjenje električne energije 73%

  Ono što je od izuzetnog značaja je ušteda u godišnjoj potrošnji električne energije. Iznosiće 11.333.476,95 kWh, što je za 15 godina trajanja ugovora smanjenje od oko 73% u odnosu na dosadašnju potrošnju.

  Procenjuje se i da će biti smanjena emisija CO2 za oko 830 tona svake godine, što utiče na zaštitu životne sredine.

  Tokom trajanja ugovora, Opština će ostvariti uštedu od oko 240 hiljada evra, čija sredstva mogu biti preusmerena u druge namene.

  Celokupna ugrađena oprema i sve primenjene mere uštede energije se odmah po ugradnji predaju u vlasništvo Opštine, bez naknade.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Opština Bač

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE