Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  OPS – najbolja Ex Yu Rock grupa za koju niko nije čuo

  19. NOVEMBAR LISABON BAR, MTS DVORANA

  NEOBIČAN NASTUP POD SLOGANOM: „BAUK ORGANSKOG ROKENROLA KRUŽI EVROPOM“

  Nakon što je na istom mestu grupa OPS- Samostalna zanatska muzičko-delikatesna radionica – najbolji EX YU rok bend za koji niko nije čuo – predstavio početkom godine svoj studijski album MALA PRODAVNICA DELIKATESA, u baru Lisabon u mts Dvorani će održati i svoj koncert 19. novembra u 22h. Pre toga, OPS je ove godine, svojim koncertom otvorio 55. Gitarijadu.

  Album koji je prethodio samostalnom nastupu u Lisabon klubu, sadrži „deset delikatesnih ljubavnih pesama“, koje su, kako je bend tada najavio, „zaustavljene u razvoju“.

  Zanimljivo je, kako bend navodi, da je pre 43 godine OPS pobedio na 13. Zaječaskoj gitarijadi i stekao pravo da snimi ploču! Posle njihovog nastupa Gitarijada je iz tadašnjeg Doma JNA izbačena na ulicu.

  Četrdeset četiri godine od nastanka, a četrdeset dve godine od pobed na 13. Gitarijadi kada je stekla pravo sa snimi ploču – Samostalna zanatska muzičko-delikatesna radionica „OPS“ , objavila je svoj prvi studijski album ( početkom ove godine ).

  BIOGRAFIJA

  OPS se izrodio iz istoimenog smederevskog pozorišta i 1977. godine svoju muzičku premijeru imao je na muzičkom Festivalu Omladina u Subotici sa kompozicijom Hajde sada ti poskoči momče. Tada je OPS bio vokalni oktet koji je pevao u osam glasova. Svako za sebe. Po povratku u rodnu varoš pevače zamenjuju muzičari instrumentalisti i tada nastaje Pseudo pank cirkus grupe OPS.

  I napravio se pravi cirkus! Muzičari su dolazili u bend i napuštali ga toliko da su skoro svi iole valjani smederevski rokeri tog vremena upisani u njegovu istoriju. Možda je to razlog što je OPS retko izlazio u javnost.

  Bilo je potrebno osam godina da se okupi ko zna koja po redu postava, ali sada čvrsto rešena da nešto uradi do kraja.

  Odan svojoj tradiciji, OPS sada nastupa u novoj postavi.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE