Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ono kad ministar demantuje potpredsednicu Vlade

  Ministar za rad Zoran Đorđević demantovao je izjavu potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović da se donosi nov Građanski zakonik koji će majkama omogućiti dobijanje naknade za treće dete do punoletstva i dodao da nije tačno da će roditeljski dodatak biti povećan za svu decu, već da je povećanje predviđeno samo prvo dete.

  Đorđević je za Politiku naveo da je apsolutno nerealno da Građanski zakonik predviđa naknadu za treće dete do punoletstva, jer se taj zakon uopšte ne bavi finansijskom podrškom porodici i demografskim pitanjima.

  „Ovakva mera, ako bi se donela (do 18. godine), srušila bi ekonomsku stabilnost. Uostalom, i mnoge razvijenije zemlje, koje imaju isti demografski problem, nemaju ovakve mere niti razmišljaju o njima“, rekao je Đorđević.

  On je demantovao Mihajlović i da je Vlada Srbije razmatrala stvaranje demografskog fonda, ali je potvrdio njene navode da će u skupštinsku proceduru sledeće nedelje ući Zakon o finansijskoj podršci porodicama s decom.

  Ukoliko zakon bude usvojen, stupiće na snagu 1. januara 2018 godine, a počeće da se primenjuje od 1. jula.

  „Budućim zakonom je predviđeno da kao prva mera bude povećanje dodatka za prvo dete sa 39.000 na 100.000 dinara. Dakle, nije tačno da se roditeljski dodatak povećava za svu decu, već samo za prvo dete, za ostalu ostaje isti iznos“, kazao je ministar.

  On je kazao i da nije tačna tvrdnja da je na inicijativu Saveta za populacionu politiku Vlada izdvojila 130 miliona dinara za mere populacione politike.

  „Jeste 130 miliona opredeljeno za 15 opština, ali je to bila incijativa Aleksandra Vučića na sednici vlade“, ukazao je Đorđević.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dr Miggyy

   Ova vlada koju, ko bajagi nije formirao Vučić, već Ana Brnabić je zaista složna, kao rogovi u vreći. Ne postoji ministar, a da ga nije Zorana uzela na zub, da li je ona takva da ne podnosi čak i samu sebe. Zaboravila je da zbog Bajatovića izgubila predhodno ministarstvo i opet je strogoumna. Ona je zapetljala odnose sa Dačićem, sa Anom Brnabićem, sada sa Đorđevićem, Sa Joksimovićkom itd. Od ono "sloga Srbina spasave" nema ništa. Umesto što iznose prljav veš u javnosti, bolje je da se dogovore na vladi. Umesto što iznose svoj prljavi veš u javnosti, bolje je da se dogovore na vladi kao ljudi, ako su ljudi?

  • Bor Boranin

   Ova vlada koju, ko bajagi nije formirao Vučić, već Ana Brnabić je zaista složna, kao rogovi u vreći. Ne postoji ministar, a da ga nije Zorana uzela na zub, da li je ona takva da ne podnosi čak i samu sebe. Zaboravila je da zbog Bajatovića izgubila predhodno ministarstvo i opet je strogoumna. Ona je zapetljala odnose sa Dačićem, sa Anom Brnabićem, sada sa Đorđevićem, Sa Joksimovićkom itd. Od ono "sloga Srbina spasave" nema ništa. Umesto što iznose prljav veš u javnosti, bolje je da se dogovore na vladi. Umesto što iznose svoj prljavi veš u javnosti, bolje je da se dogovore na vladi kao ljudi, ako su ljudi? Karakterni ljudi, vozač i univerzitetska profesorka tako komuniciraju?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE