Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Oni koji prave NG žurke da se zapitaju hoće li biti mesta u bolnicama“

  Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović ocenio je da je zemlja i dalje u teškoj i ozbiljnoj epidemiološkoj situaciji, zbog čega Novu godinu treba dočekati na drugačiji način.

  Na prvi pogled čini da pada broj zaraženih i hospitalizovanih, ali i dalje je visok broj umrlih. Ovog puta moramo na drugačiji način dočekati Novu godinu, ne kao što smo navikli, rekao je Tiodorović za TV Prva.

  „Većina Kriznog štaba je bila za mere koje smo predložili, da nema organizovanog dočeka Nove godine, ali ni reprize. Opet ćemo 11. januara procenjivati situaciju, kada ćemo videti hoćemo li popuštati ili pojačavati mere“, naglasio je on.

  Tiodorović je rekao da će restorani i kafići raditi do 18 sati, a posle praznika se vraćaju na rad do 20 sati.

  Jedino što me plaši, da li će privatne žurke, manje ili veće, možda biti veliki rizik u narednom periodu, upozorio je on i predočio da oni koji prave takva okupljanje treba da znaju da su „možda i oni na redu, a da neće biti mesta u bolnicama“.

  „Posle 15. do 20. januara ćemo imati novi talas, koji neće biti ništa manje žestok nego ovo što smo imali do sada, ukoliko se prave takve žurke“, ukazao je Tiodorović.

  Tiodorović je rekao da epidemijska kriva ima tendenciju blagog pada, ali je zabrinjavajuće da je i dalje veliki broj umrlih i to što su bolnice pune.

  Sa vakcinacijom u januaru, možemo u februaru imati broj imunih na niovu od 40 do 50 odsto, čime se približavamo onom broju neophodnom za kolektivni imunitet i verujem da od proleća naš život može početi da liči na onaj pre korona, rekao je Tiodorović i naglasio da će sigurno primiti vakcinu „kada dođe red na njega“.

  Izvor: N1, FoNet

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE