Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Olivera Zekić i sin državnog sekretara kandidati za Savet REM

  Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije u utorak će utvrditi listu kandidata za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), na kojoj će biti dosadašnji član Olivera Zekić i Miloš Gajović, koje je predložila poslanička grupa Aleksandar Vučić – za našu decu, objavila je Cenzolovka.

  Osim toga, na sutrašnjoj sednici odlučivaće se i ko će biti kandidati za još jednog člana u Savetu REM, koji se bira na predlog crkvenih i verskih organizacija.

  Aleksandar Gajović

  Kako navodi Cenzolovka, Gajović je sin dosadašnjeg državnog sekretara za informisanje u Ministarstvu za kulturu i informisanje Aleksandra Gajovića.

  Nije najjasnije šta Gajovića preporučuje za tako važan posao, a u biografiji koju je priložio, u koju je Cenzolovka imala uvid, navodi se da ima 24 godine i da je u junu ove godine završio Fakultet za kulturu i medije na Megatrendu.

  Olivera Zekić

  Nema radnog iskustva, ali je u prijavi za člana Saveta REM naveo da je „tokom studija aktivno učestvovao na više seminara i okruglih stolova vezanih za medije i upravljanje, kao i za analize rada pružalaca usluga putem elektronskih medija“.

  Gajović je dodao i da je bio učesnik TV debate o televizijskim i radio programima, kao i da praktikuje „volonterski rad u više društvenih segmenata“.

  Zekić bi, ako bude izabrana, to bio drugi mandat u Savetu REM. Mandat joj je istekao u julu i od tada Savet REM radi sa osam umesto sa devet članova, a tek u novembru Odbor je otvorio proceduru za izbor novog člana i pored toga što je, prema zakonu, ona trebalo da bude sprovedena šest meseci pre isteka mandata.

  Pravo na predlog za drugog kandidata za člana Saveta REM, na mesto Aleksandre Janković, kojoj se mandat završava 3. marta 2021. godine, imaju crkvene i verske organizacije.

  Izvor: 021, cenzolovka

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE