Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Olakšan put do nemačkog državljanstva

  Nemačka vlada postigla je dogovor o novom zakonu o državljanstvu koji olakšava proces naturalizacije. Pritom će dodela državljanstva u nekim slučajevima biti potpuno isključena.

  Naime, pasoš neće moći dobiti osobe koje su počinile krivična dela motivisana antisemitizmom, rasizmom ili sličnim zločinima iz mržnje.

  Novi predlog zakona o državnosti izradilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u dogovoru s Ministarstvom pravde, saznaje dpa.

  Dodatni preduslov za naturalizaciju biće da osoba može zarađivati za sebe i svoju porodicu, bez plaćanja socijalne pomoći. Iznuzetaka će biti i oni će se naknadno utvrditi.

  „Ko god postane nemački državljanin, obavezuje se na život u našem slobodnom i raznolikom društvu“, rekla je ministarka unutrašnjih poslova Nancy Faeser. Zato je naturalizacija, dodala je, nemoguća uz rasizam, antisemitizam ili bilo koji drugi oblik iskazivanja mržnje prema drugima.

  „Nema nikakve tolerancije. Svako ko ne deli naše vrednosti ne može postati Nemac… Želimo da ljudi koji su postali deo našeg društva mogu učestvovati u njegovom demokratskom oblikovanju“, rekla je Fezerova.

  Osnova novog zakona je skraćivanje minimalnog roka boravka za prijem u nemačko državljanstvo s osam na pet godina. U slučajevima posebno uspešne integracije u nemačko društvo, trebalo bi da budu dovoljne samo tri godine.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE