Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Održana konferencija povodom bioskopske distribucije domaćeg filma „Vikend sa ćaletom“ (VIDEO)

  Pred veliki bioskopski početak dugoiščekivanog domaćeg filma „Vikend sa ćaletom”, reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića, koji će se od sutra 29. oktobra naći na repertoarima svih velikih domaćih sala održana je konferencija za novinare sa autorsko-glumačkom ekipom filma. Utiske o filmu sa prisutnima razmenili su reditelj Momčilović, protagonisti filma Nenad Jezdić i Bane Vidaković, kao i glumci Jelena Đukić, Zoran Vukajlović, Miljan Davidović, producent filma Igor Turčinović.

  Tužna komedija o susretu oca i sina, o Kašiki i Ogiju, koji imaju samo jedan vikend susreta nakon godina razdvojenosti da bliže upoznaju jedan drugog, izazvala je pozitvne rekacije kod prisutnih, a jedan od komentara bio je i od strane istaknute novinarke i voditeljke Olje Bećković: „Potpuno sam fascinirana Mićinom režijom, fascinirana sam šta je odigrao Nenad Jezdić i fascinirana sam Banetovom glumom. Naplatili ste nam svaki smeh sa početka filma, njegovim krajem.”

  Nakon uspešnih filmova „Kad porastem biću Kengur“, „Sedam i po“, “Čekaj me ja sigurno neću doći”, “Smrt čoveka na Balkanu”, “Smrdljiva bajka” reditelj i scenarista Miroslav Momčilović tvorac je još jednog primamljivog ostvarenja, o osetljivoj temi o odnosu biološkog oca i sina, sredovečnom beogradskom kriminalacu, pripadnik stare škole zarobljenog u vremenu kada je bio u punoj snazi i koji žarko poželi da provede vikend sa Ognjenom, jedanaestogodišnjim sinom:

  Uvek su me fascinirali ti beogradski mangupi, koji uz vino i gitare pričaju o svojoj deci sve najbolje, a onda shvatim da recimo sina neki nije video dve godine.

  Glavni lik Kašika, koga tumači Nenad Jezdić brz je na obaraču, brzo misli i kao takav vrlo je opasan. Uživa respekt i među kriminalcima i među policajcima. Nadimak stekao zahvaljujući izreci da ‘zdravlje i snaga ulaze na kašiku.’

  „Bilo mi je jasno od prvog susreta sa scenarijem, da nikada nisam imao ovakvu ulogu u karijeri, da nisam bio deo luđeg i raskošnijeg filma“ istakao je Jezdić.

  U ulozi Kašikine žene našla se glumica Jelena Đukić čija je fizička transformacija zarad vernog prikazivanja lika Melani ostavila jak utisak na prisutne: ,,Ona zna njegovu prošlost i pristaje na jedan takav odnos i iskreno zbunjena je malo, čitavom tom njegovom prošlošću i mnogo je, baš mnogo je nesigurna. Iz te njene nesigurnosti proizilaze njeni postupci.’’

  U filmu „Vikend sa ćaletom“ pored Nenada Jezdića, Baneta Vidakovića i mladog Vase Vraneša koji se našao u ulozi sina Ogija, našla su se istaknuta imena domaćeg glumišta među kojima su Miodrag Miki Krstović, Anja Alač, Boris Milivojević, Katarina Radivojević, Svetlana Ceca Bojković, Srna Lango, Ana Radović, Marko Gvero, Bojan Lazarov, Zoran Vukajlović i Miljan Davidović.

  Producent: Igor Turčinović, direktor fotografije: Dalibor Tonković, scenograf: Boris Deheljan, kostimografkinja: Jelena Petrović, Monta: Petar Jakonić
  Film je podržan od strane Filmskog centra Srbije

  Fotografije, Objektiv izvor

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE