Održana druga donatorska večera za Bitef

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Održana druga donatorska večera za Bitef

  Druga donatorska večera Bitef festivala uspešno je održana u hotelu Square Nine, uz podršku prijatelja festivala I&F McCann Grupe.

  Na donatorskoj večeri koja je okupila predstavnike diplomatskog kora, brojne ličnosti iz poslovnog, umetničkog i javnog života prikupljena su sredstva koja će biti usmerena u realizaciju programa Bitef festivala. U okviru donatorske večere održana je aukcija dela naših poznatih slikara Milete Prodanovića, Ivana Grubanova, Uroša Đurića i fotografkinje Jelene Janković. Deo aukcije bio je i Bitefov pozorišni kurs, tematska večera o istoriji evropskog pozorišta, kao i putovanje sa Ivanom Medenicom, umetničkim direktorom Bitefa, koje obuhvata obilazak  pozorišta  i  gledanje  predstava  koje  su  kandidati  za  selekciju 53. Bitefa.

  Okupljenima su se između ostalih obratili i Miloš Latinović, direktor Bitefa, glumica Nataša Ninković, ambasador Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, Ivan Medenica, umetnički direktor Bitefa i Vanda Kučera, potpredsednica I&F McCann Grupe.

  Direktor Bitefa Miloš Latinović, pozdravljajući okupljene goste,  preneo je svoju zahvalnost svima koji su se odazvali pozivu i rekao: „Ja vam se zahvaljujem što ste sa nama, što ste večeras tu, što ćete biti i sutra sa nama, što ćemo zajedno Bitef festival i teatar učiniti boljim“.

  Glumica Nataša Ninković je sa prisutnima podelila svoje impresije koliko je Bitef za nju značajan: „Znam da je suvišno mnogo govoriti o tome koliko je Bitef važan za našu kulturu i koliko je važno da imamo nešto što nas na tako dobar način reprezentuje u svetu i što svet dovodi kod nas. Zato ću, umesto toga, sa vama podeliti moj lični doživljaj ovog festivala. U mom intimnom kalendaru, zajedno sa praznicima, Novim godinama, dečjim raspustima, uvek je ubeležena i druga polovina septembra, kao nešto čemu se neizmerno radujem. Svakog septembra, u gradu u kome radim, imam priliku da  vidim šta se paralelno radi u pozorištima širom sveta, uporedim to što vidim sa onim čime se bavim, pronađem inspiraciju, nove ideje, vidim nešto što do tada nisam imala priliku da vidim“.

  Ambasador Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, koji će biti i domaćin tematske večere o istoriji evropskog pozorišta, pozdravio je prisutne izrazivši zadovoljstvo što na večeri vidi poznata lica sa kojima je već sarađivao tokom proteklog 52. Bitefa. Ambasador je izrazio želju da i narednih godina doprinosi što uspešnijem festivalu koji je za njega važna institucija koja na pravi način predstavlja vrednosti i aspiracije srpske kulture.

  Govoreći o tome zašto je Bitef festival njihov važan partner, Vanda Kučera, potpredsednica I&F McCann Grupe, istakla je: „Bitef nas je povezao sa svetom kada smo mislili da su neke veze zauvek pokidane, i danas nas povezuje sa hrabrim, znatiželjnim, rekla bih snažnim ljudima koji svojim idejama menjaju svet na bolje. Važno je da čuvamo tu nit, tu vezu sa svetom. Važno je da sačuvamo Bitef i za generacije koje dolaze posle nas. Zbog svega toga, važno je, pa i kroz ovu donatrosku večeru, da podržimo one sa kojima delimo iste vrednosti“.

  Ivan Medenica se ukratko osvrnuo na uspehe 52. Bitefa i predstavio šta nas sve očekuje na 53. Bitefu. Medenica je izrazio i zadovoljstvo time što je od prethodne večere formiran i Bitefov klub prijatelja, što govori o tome da se saradnja između biznis sektora i kulture i umetnosti razvija i da je sve više onih koji žele da postanu deo svetske pozorišne porodice.

  Na večeri je predstavljen i prvi broj magazina „Klub prijatelja Bitefa“. Magazin je namenjen svima koje zanima svet kulture, umetnosti, ali i biznisa i preduzetništva. U magazinu se nalaze autorski tekstovi menadžmenta festivala, kao i inspirativni intervjui sa prijateljima Bitefa, uspešnim ljudima, predstavnicima kompanija.

  Večeru su upotpunili zvuci gudačkog kvarteta Intermeco, kao i nastup specijalne gošće Lene Kovačević uz pratnju Gorana Potića.

  Cilj donatorske večeri je uspostavljanje novog modela podrške umetnosti i predstavlja jedinstveni događaj u sferi kulture kod nas.

  Donatorskoj večeri su, između ostalih, prisustvovali i predstavnici Ambasade Hrvatske, Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib, glumci Slaven Došlo, Branka Pujić, Svetozar Cvetković, Jelena Đokić, Milan Marić, Anđela Jovanović, kao i predstavnici kompanija Carnex, Imperial Tobacco, Erste banke, TeleGroup-a, Deloitte-a, i mnogi drugi.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE