Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Održana akcija čišćenja na Donjem Dorćolu

  Clean Up Your Belgrade kampanja okupila građane, javne ličnosti i ekološke aktiviste

  Glumci Slaven Došlo i Vanja Nenadić, građani Beograda i eko-volonteri učestvovali su u akciji čišćenja smeća u Pančićevom parku na Donjem Dorćolu, u okviru Clean Up Your Belgrade kampanje, podržane od strane brenda HUGO. Akcija je organizovana u saradnji sa srpskim ogrankom međunarodne ekološke organizacije Trash Hero.

  Kampanja Clean Up Your Belgrade inspirisana je globalnom Clean Up Your Act inicijativom brenda HUGO, koji kontinuirano radi na umanjenju ekološkog otiska, u cilju očuvanja planete. Ovakav stav brenda deo je šire strategije HUGO BOSS grupacije i ostvarenja njene vizije o klimatski neutralnoj modnoj industriji do 2050. godine, a u okviru koje brend nudi proizvode koji moraju biti sačinjeni od minimum 60 odsto održivih materijala, usklađenih sa odgovarajućim ekološkim standardima.

  U okviru kampanje Clean Up Your Belgrade kreirana je i posebna Clean Up Your Act (CUYA) capsule kolekcija odevnih predmeta i aksesoara napravljena od organskog pamuka, ostataka tkanine i recikliranih materijala, a 20 odsto od prodaje svakog artikla iz ove kolekcije u Srbiji biće donirano organizaciji Trash Hero Belgrade.

  „Značaj ovakvih akcija je u tome što se kompleksnom problemu prilazi malim koracima – kada svako doprinese sa svoje strane po malo, jedan veliki problem deluje lakši. Okupe se sjajni ljudi željni da promene barem deo sveta oko sebe, što jača osećaj solidarnosti“, rekla je Dragana Katić, osnivačica ogranka Trash Hero organizacije u Srbiji.

  Ova kolekcija uključuje brojne moderne artikle – od parki ispunjenih recikliranim tkaninama, preko sportske odeće izrađene od mešavine organskog pamuka i recikliranih vlakana, do patika u koje su, između ostalog, utkana i vlakna napravljena od recikliranih plastičnih boca, koje bi u suprotnom završile u okeanima. Komadi iz ove kolekcije nose posebnu oznaku “ODGOVORNO” koja ih jasno odvaja od ostalih proizvoda, a dostupni su u HUGO radnji u TC Galerija.

  Izvor: BIZLife

  Foto: HUGO BOSS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE