Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Odložena dodela Oskara, prvi put u ČETIRI DECENIJE!

  Svečana 93. dodela prestižnih Oskara odložena je za 25. april 2021. godine zbog koronavirusa, saopštila je u ponedeljak uveče američka Akademija filmskih umetnosti i nauka.

  Ceremonija je bila prvobitno zakazana za 28. februar iduće godine, ali su zbog pandemije koronavirusa zatvoreni bioskopi i poremećen je raspored izlazaka i prikazivanja filmova.

  Akademija je zbog toga odlučila da produži period prikazivanja filmova koji bi mogli da se kandiduju za Oskara. Taj period koji je predviđen do 31. decembra 2020. produžen je do 28. februara 2021.

  Prestižna institucija se nada da će reditelji i producenti na taj način imati više vremena da opušteno završe svoje filmske projekte bez straha da neće moći da uđu u trku za Oskara

  Akademija je već ranije ublažile svoje propise, tako da će filmovi koji su izašli na internetu i zaobišli bioskopske sale zbog epidemije koronavirusa, ove godine moći da se takmiče za Oskara.

  Ta filmska institucija obično zahteva da ostvarenja budu prikazana u bioskopima Los Anđelesa najmanje sedam dana da bi mogla da uđu u izbor za Oskare. Međutim, bioskopske sale u Kaliforniji su zatvorene od polovine marta i za sada tamošnje vlasti ne pominju datum njihovog ponovnog otvaranja.

  Dodela Oskara je odložena i zbog zabrinutosti da ceremonija bude virtuelna i na taj način manje glamurozna.

  Ceremonija Oskara je u prošlosti otkazana u nekoliko slučajeva 1938. godine zbog poplava u Los Anđelesu, 1968. posle ubistva Martina Lutera Kinga i 1981. posle pokušaja atentata na tadašnjeg američkog predsednika Ronalda Regana.

  Pored odlaganja dodele, biće odloženo i otvaranje muzeja filma. Muzej koji je trebalo da bude otvoren 14. decembra, biće na kraju otvoren 30. aprila 2021. godine, navela je američka akademija.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE