Od septembra ponovo ONLAJN nastava?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od septembra ponovo ONLAJN nastava?

  Republički krizni štab za suzbijanje COVID-19 trebalo bi narednih dana da razmatra mogućnost da od septembra đaci, umesto u školske klupe, ponovo sednu pred ekrane televizora i računara, odnosno da nastava bude organizovana onlajn.

  Ministar prosvete Mladen Šarčević navodi da sa svojim timom uveliko diskutuje o mogućem uvođenju onlajn nastave od 1. septembra, piše Politika.

  Bilo bi, kako ocenjuje, pošteno da Ministarstvo prosvete potpuno spremi i tu opciju, jer ima dobru platformu i uslove da ponovo pokrene časove od kuće.

  Veronauka ostaje!

  Ministarstvo prosvete saopštilo je da Stručno uputstvo za formiranje grupa izbornih predmeta za školsku 2020/21. godinu, ne dovodi do ukidanja verske nastave.

  Ministar Mladen Šarčević rekao je da verska nastava u osnovnim i srednjim školama predstavlja deo sistemskih rešenja koja neće biti menjana i da taj predmet i dalje ima status obaveznog izbornog predmeta za učenike koji se za njega opredele.

  Navodeći da prethodnih godina nije utvrđeno osipanje broja učenika kojima je verska nastava izborni predmet, ministar je kazao da će se svaka škola obraćati nadležnoj školskoj upravi za formiranje grupa verske nastave.

  “U svakoj situaciji će se voditi računa o tome da se odobri potreban broj grupa verske nastave tako da se osigura kvalitet realizacije. Vodiće se računa i o tome da učenici u izdvojenim odeljenjima, bez obzira na broj, mogu imati versku nastavu u objektu gde se školuju”, naveo je ministar.

  Izvor: Politika/Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Marijana

   Sloboda izbora u školi: Poštovani roditelji, izaberite izmedju veronauke i gradjanskog vaspitanja. - Evo, biramo gradjansko. - A, ne, ne mozete, imamo uslove samo za veronauku.

  • Mici

   Nadam se da ako ne bude gora situacija od ove, neće uvesti online nastavu. Deca neće ništa naučiti. Mislim da treba da bude i online i normalna nastava. Pa ko hoće neka sedi kuci i uči decu. Ima roditelja koji moraju da rade i kada dodji kući nisu sposobna da rade sa decom. Ovo treba da postoji mogućnost izbora. Ja se ne slažem i trudnicu se da, ako situacija sa korisnim ne bude gora, deca idu u školu. Ipak, živa reč je bolja od online nastave.

   • Vlado

    Bolja je online nastava od nastave uzivo treba da uvedu online nastavu djeci bi bilo lakse

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE