Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od 4. januara počinje prijava za turističke vaučere od 5.000 RSD

  Od 4. januara počinje prijava za turističke vaučere od 5.000 dinara na šalterima pošte.

  Prijava građana za korišćenje vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji biće na šalterima javnog preduzeća „Pošta Srbije“ na teritoriji cele zemlje, saopštilo je Ministarstvo turizma i omladine.

  Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, navodi resorno Ministarstvo.

  Prijava za vaučere: Ko ima pravo?

  Korisnici vaučera po prvi put mogu biti i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju.

  Građanima će biti na raspolaganju 100.000 hiljada vaučera u maksimalnoj vrednosti od 5.000 dinara koje mogu koristiti u ugostiteljskim objektima koji učestvuju u sistemu dodele vaučera.

  Trenutno je u tom sistemu više od 3.000 ugostitelja koji su prijavili smeštajne kapacitete za korisnike vaučera u sledećoj godini.

  Ministarstvo navodi da ostaje otvoren poziv i ostalim ugostiteljima da se priključe do kraja trajanja akcije.

  Do kada se mogu iskoristiti?

  Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2023. godine.

  Ministar turizma i omladine Husein Memić najavio je da će inicijalna budžetska ulaganja u turističku infrastrukturu u godini pred nama iznositi oko sedam miliona evra i da će biti najveća u poslednjoj deceniji.

  On je u intervju za dnevni list „Politika“ rekao i da će država izdvojiti dodatna dva miliona evra za izgradnju marine na Srebrnom jezeru.

  U 2023. godini, kako je dodao, u planu je i završetak izgradnje spa centra sa akva parkom na Paliću, koji će biti najveće javno ulaganje u turističku infrastrukuru Vojvodine za poslednjih 30 godina.

  Od ove investicije, kako je rekao, očekuje se mnogo, jer je Palić i sa postojećom ponudom uspeo da udvostruči broj noćenja u odnosu na period pre korona krize, a strani gosti čine polovinu ukupnog broja posetilaca.

  Govoreći o državnim investicijama, Memić je naveo primer Čačka koji se trenutno nalazi među deset vodećih destinacija po broju noćenja.

  „To je neposredan rezultat izgradnje auto puta „Miloš Veliki“, jer sve dok se od Beograda do Čačka putovalo skoro tri sata, ovog grada gotovo da nije ni bilo na turističkoj mapi Srbije“, rekao je on.

  Govoreći o rezultatima u ovoj godini, Memić je rekao da očekuje oko 12 miliona noćenja, čime će daleko biti premašena 2019. godina u kojoj je ostvareno rekordnih 10 miliona noćenja.

  „ I pored toga, nastavak rasta turističkog prometa se čini kao izvestan, i to po više osnova. Verujemo da će 2023. godina biti još uspešnija, osim ukoliko ne dođe do znatnog pogoršanja situacije na globalnom nivou“, istakao je ministar.

  Pola milijarde dinara za 100.000 turističkih vaučera

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE