Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Programeri zarađuju do 8.500 EUR, očekuje se da će im plate PORASTI za 30%

  Šta IT stručnjaci misle o poslodavcima u Srbiji? Izazovni projekti, prilika za usavršavanje i napredovanje, fleksibilno radno vreme, dobri odnosi u kompanijama, kao i dobijanje povratne informacije nakon razgovora za posao najčešći su pozitivni utisci koje navode programeri, odnosno domaći IT- jevci o poslodavcima u Srbiji.

  To su pokazali podaci servisa IT Insajder na najposećenijem sajtu za zapošljavanje IT kandidata u Srbiji HelloWorld.rs.

  Ovaj sajt trenutno broji 2.000 prilika za zaposlenje i preko 5.000 verifikovanih komentara o domaćim IT poslodavcima.

  Da raste interesovanje za informacijama o IT kompanijama dokazuje i stalni rast posećenosti sajta HelloWorld, koji premašuje 500.000 poseta mesečno, navodi se u saopštenju.

  Domaći IT poslodavci dobro ocenjeni

  IT Insajder je platforma gde svi zainteresovani mogu da se informišu o poslodavcima u IT industriji i pročitaju iskustva o radu, kao i iskustva sa razgovora za posao.

  Prilikom pisanja komentara, bivši i sadašnji zaposleni ocenjuju opšti utisak o kompaniji, mogućnost napredovanja, beneficije koje poslodavac pruža i definišu pozitivne i eventualne negativne strane rada. Projekat IT Insajder je prvi ovog tipa na domaćem IT tržištu.

  Zanimljiv podatak je da je čak 62% komentara o poslodavcima pozitivno, odnosno njihovi autori preporučuju ocenjenu kompaniju.

  Sve recenzije su verifikovane, a validacija se vrši potvrdom email adrese. Omogućena je i validacija LinkedIn nalogom autora komentara, kako bi se istakla verodostojnost napisanog. Autor recenzije bira da li želi da bude anoniman.

  Sa druge strane negativni komentari su idealna prilika za samorefleksiju.

  Nijedna kompanija nije savršena, a to naročito važi za IT industriju gde se sve toliko brzo menja da organizacioni i upravljački procesi nikada zapravo to ne mogu da isprate, tako da transparentnost nije nešto što će ugroziti kompaniju.

  Podaci sa sajta HelloWolrd.rs pokazuju da čak 75% kandidata pre nego što konkuriše na neku IT poziciju pogleda profil te kompanije na našem sajtu, a na profilu ih najviše interesuje upravo sekcija sa iskustvima.

  Programeri u Srbiji zarađuju i do 8500e!

  Kako bi nivo transparentnosti domaće IT industrije podigli na viši stepen, na IT insajderu dodata je sekcija „Plate“ gde domaći stručnjaci mogu anonimno da napišu svoje neto iznose plata. Na ovaj način zainteresovanim kandidatima je omogućeno da na jednom mestu dobiju sve potrebne informacije o kompaniji.

  Prema podacima koje je sajt HelloWorld.rs do sada prikupio,  prosečna plata u IT sektoru u 2021. godini bila je preko 1.500 evra, dok se ove godine očekuje i rast od 30%.

  Da IT stručnjaci zarađuju visoke iznose govori i podatak da na IT insajderu postoji najveća platu senior Software Developera od čak 8.500evra.

  Ankete pokazuju da recenzije bivših i sadašnjih zaposlenih igraju presudnu ulogu u percepciji brenda poslodavca i utiču na privlačenje kvalitetnog kadra.

  Zainteresovani kandidati najviše veruju direktnim informacijama iz kompanija, dodaje se u saopštenju.

  Sve više žena u IT, svega četvrtina njih zarađuje više od 2.000 EUR

   

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE