Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Obustavljeni radovi: Trg Republike je, ustvari, arheološko nalazište

  Radovi na Trgu republike su potpuno obustavljeni zbog arheološkog nalazišta, a rok za završetak radova od 420 dana će izvesno biti probijen, prenosi B92.

  Na trgu nije zatečen nijedan radnik, gradilište je pod ključem, a čuva ga samo jedan čuvar koji je jedva pustio ekipu TV Prve da snimi trenutno stanje.

  Nadležni iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture, koji bi trebalo da se nalaze na gradilištu, nisu potvrdili šta je tačno pronađeno.

  Navodno su pronađeni ostaci Stambol kapije, a priča se i da su pronađeni rimski grobovi u kojima se navodno nalaze mnogi predmeti, međutim to nije potvrđeno iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

  Ostaje veliko pitanje: Da li će rok za završetak radova biti podužen s obzirom da se govorilo o 420 dana? Dok arheolozi ne daju svoje mišljenje, veliko je pitanje i koliko će rok biti probijen.

  Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će Trg Republike, nakon rekonstrukcije, dobiti potpuno novu fizionomiju, biće pomerene žardinjere, ugrađene granitne ploče, biće puno zelenila, dosta klupa, ulica će biti u istom nivou, neće biti izdvojena, moći će da se vozi u sporom režimu od 10 km/h.

  „Postaće pravi gradski trg kakve imaju razvijeni gradovi u Evropi”, naveo je Vesić.

  Izvor: B92

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE