Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Nudili su mi 150.000 EUR da osnujem stranku i odvlačim glasove“

  Ponudili su mi 150.000 evra da osnujem stranku, da se zaje*avam i odvlačim glasove opoziciji, izjavio je u intervjuu za N1 Luka Maksimović, poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli. Na naše pitanje od koga je dobio tu ponudu, Luka je odgovorio: „Sigurno od vlasti, ali nije me vlast direktno kontaktirala već jedan drugi igrač“.

  Tvrdi da je to bila jedina “nepristojna“ ponuda koju je dobio od kad je ušao u politiku.

  “Iskreno, razmišljao sam nekoliko dana o tome, ali sam rekao sebi da to ne mogu da uradim“, otkrio je detalje svog unutrašnjeg dijaloga kandidat za predsednika Srbije na izborima 2017, koji se tada pojavio kao potpuni anonimus i osvojio gotovo 350.000 glasova.

  Tvrdi da ni pre ni posle tog događaja nije razmišljao o osnivanju sopstvene partije, jer je, kako kaže, navukao fobiju od svega toga kad se raspao pokret “Samo jako“, pa je sa drugom ekipom izašao na izbore za Skupštinu grada Beograda. Tada nije ponovio uspeh sa predsedničkih izbora jer je osvojio svega 2,5 odsto glasova, izgubivši poverenje birača koji su se osećali izneverenim.

  Devedeset odsto ljudi bi se prodalo da su bili na mom mestu

  „Sve mi se zgadilo, naročito posle pljuvačine kojoj sam bio izložen na beogradskim izborima. Intuicija mi je govorila da ne treba da idem na te izbore, ali je nisam poslušao. S druge strane, nisam želeo da bacim u vodu sve ono što smo dotad uradili. Možda i sad treba nešto pokušati. Razmišljam u tom pravcu, stvaram neki koncept u glavi. Kad bih krenuo u tu priču i recimo ušao u parlament, dobio bih neku vrstu legitimiteta, a ujedno bih kao poslanik obezbedio materijalnu sigurnost za sebe i svoju porodicu. Ne bih morao da rintam i lomim kičmu, nego bih lepo primao platu da ih sve zaje*avam“.

  Izvor: N1

  Foto: YT/Screenshot/N1

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE