Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NS: Tri miliona dinara za analizu – može li biciklistička staza preko Mosta slobode

  Gradsko veće odlučilo se da se iz budžeta Novog Sada finansira analiza uvođenja biciklističke saobraćajnice na Mostu slobode.

  Reč je o nastavku ulaganja u biciklističku infrastrukturu za koju se Grad opredelio kad je reč o Mostu slobode, piše portal 021.rs.

  Tri miliona dinara koštaće analiza, a uslediće tenderi za projekat i radove na izgradnji saobraćajnice.

  Kako su nadležni za 021.rs potvrdili početkom septembra, najviše šansi da bude prihvaćena je jedna od dve ideje za biciklistički saobraćaj na ovom mostu. U igri su bile biciklističke staze u desnoj zaustavnoj traci u smeru ka Sremskoj Kamenici, kao i konzola ispod zaustavne trake i trotoara, za potpuno odvajanje biciklista, a nadležni su bliži realizaciji prve zamisli.

  Pre ove analize, Grad je sa Fakultetom tehničkih nauka već uradio stručnu procenu dva urbanistička rešenja, do kojih je prethodno došao „Urbanizam“.

  Kampanju o regulisanju biciklističkog saobraćaja na Mostu slobode vodila je Novosadska biciklistička inicijativa u avgustu, kad je masovna vožnja bicikala kroz grad organizovana s ciljem skretanja pažnje na važnost ulaganja u biciklističku infrastrukturu i na mostovima.

  Izvor: 021

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE