Novi vlasnik podelio otkaze većini zaposlenih u ribnjaku Ečka

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi vlasnik podelio otkaze većini zaposlenih u ribnjaku Ečka

  Od pedesetak zaposlenih u Ribarskom gazdinstvu “Ečka” iz Lukinog Sela, 43 radnika su proglašena tehnološkim viškom i dobila su otkaze.

  Njima je novi vlasnik isplatio otpremnine, kao i sve ono što im je dugovao prethodni gazda, firma “Mirotin grupa”.

  Podsetimo, kompanija “Matijević agrar” je, preko svoje firme “MPZ Agrar”, sredinom prošle godine postala većinski vlasnik Ribarskog gazdinstva “Ečka”. Biznismen Petar Matijević je, naime, preuzimanjem kompanije “Mirotin grupa” iz Vrbasa, postao većinski vlasnik nekoliko vojvođanskih preduzeća, između ostalog i ribnjaka “Ečka”.

  Sada već bivši poverenik Samostalnog sindikata u ovom ribarskom gazdinstvu Nikola Mazurenko kaže da se među otpuštenima nalaze i ribari, radnici u turističkom ogranku, kao i administracija.

  “U pitanju su, najvećim delom, radnici starije dobi, ali ima i mladih, sa manje godina i staža. Koliko znam, ostali su da rade čuvari dva jezera namenjena sportskom ribolovu”, ističe Mazurenko.

  Prema njegovim rečima, nova uprava je sprovela anketu, u kojoj je tridesetoro zaposlenih odgovorilo da ne vidi budućnost u preduzeću. Iako je sindikalni poverenik, Mazurenko kaže da nije imao ozbiljniju komunikaciju sa novom upravom.

  “Lično nisam očekivao da ću ostati na poslu, jer sam radio u hotelu “Sibila”, koji je zatvoren odmah po preuzimanju od strane novog vlasnika. Oni koji nisu u direktnoj proizvodnji, poslednjih meseci radili su kao čuvari jezera”, navodi Nikola Mazurenko.

  Izlov ribe iz velikog jezera ove godine je prošao u tišini, iako je to poslednjih decenija bio događaj za ceo grad. U Belom jezeru ima mlađi za sledeću proizvodnju, ali da li će proizvodnje uopšte biti, sada je teško reći.

  Jedan od najstarijih i najvećih ribnjaka u Evropi

  Ribnjak “Ečka” se nalazi na petnaestak kilometara od Zrenjanina, u trouglu reka Tise, Begeja i Tamiša. Jedan je od najstarijih i najvećih u Evropi. Viševekovna tradicija ribarenja na ovim prostorima stvorila je svojevrsni brend – “ečanskog šarana”, krupne ribe izuzetnog kvaliteta.

  Kada je reč o hotelu “Sibila”, koji je radio u okviru Ribarskog gazdinstva “Ečka”, novi vlasnik je objavio oglas za izdavanje u zakup ovog ugostiteljskog objekta, smeštenog u blizini poznatog izletišta Carska bara. U oglasu je navedeno da je površina objekta 1.400 kvadratnih metara i da hotel poseduje restoran i baštu, opremljenu kuhinju i smeštajne kapacitete od 36 ležajeva.

  Izvor: Zrenjaninski.com

  Foto: YT Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE