NOVI USLOVI za ulazak: Srbija skinuta sa "zelene liste" Kipra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NOVI USLOVI za ulazak: Srbija skinuta sa “zelene liste” Kipra

  Hrvatska, Švedska i Srbija uklonjene su sa kiparske „zelene liste“ epidemiološki bezbednih zemalja.

  To znači da putnici iz ovih zemalja više neće moći da uđu bez potvrde o vakcinaciji ili negativnog PCR testa urađenog u roku od 72 sata pre polaska, objavile su kiparske vlasti.

  Zemlje koje se nalaze u narandžastoj kategoriji su Belgija, Grčka, Italija, Hrvatska, Litvanija, Luksemburg, Švedska, Finska, Vatikan, Bosna i Hercegovina, Katar, Kina (uključujući Hong Kong, Makao i Tajvan), Bahrein, Saudijska Arabija, Srbija.

  S druge strane, prema nedeljno ažuriranoj epidemiološkoj proceni, putnici koji dolaze iz Estonije i Libana biće obavezni da prođu dodatne uslove za ulazak jer se sada smatraju zemljama visokog rizika i deo su crvene liste.

  Štaviše, svi putnici koji dolaze iz zemalja sa crvenom kategorijom dužni su da predoče potvrdu o negativnom testu koja pokazuje da se nosilac testirao na COVID-19 u poslednja 72 sata od napuštanja zemlje odlaska i da se moraju ponovo testirati na virus po dolasku.

  Osim novih zemalja, u crvene zemlje spadaju Francuska, Danska, Irska, Španija, Malta, Holandija, Portugal, Andora, Monako, San Marino, Švajcarska, Island, Azerbejdžan, Egipat, Albanija, Jermenija, Gruzija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Sjedinjene Američke Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, Japan, Izrael, Kuvajt, Belorusija, Crna Gora, Moldavija, Brunej, Južna Koreja, Ukrajina, Rusija

  Za razliku od zemalja iz narandžaste i zelene kategorije, zelene zemlje su izuzete od bilo kakvih ograničenja ulaska i mogu ući na Kipar samo tako što će popuniti obrazac 48 sati prije polaska leta, kao što bi to trebalo da urade i građani iz zemalja koje se nalaze u ostalim epidemiološkim kategorijama.

  Zemlje koje su prešle na zelenu listu epidemiološke procene Kipra su Austrija, Bugarska, Nemačka, Letonija, Mađarska, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Češka Republika, Lihtenštajn, Norveška, Australija, Severna Makedonija, Jordan, Kanada, Novi Zeland, Singapur.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE