Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Remek delo vinarije Matalj

  Novi ukus Negotinske Krajine: Zemna, remek delo vinarije Matalj

  U srcu Negotinske Krajine, sa najvećim brojem sunčanih dana i dobro poznatim teroarom koji je idealan za uzgoj vinove loze, nalazi se porodična vinarija Matalj, mesto gde je strast prema vinogradima i vinu prava umetnost, a znanje i odlučnost su pretočeni u misiju. 

  Darežljivost zemlje i autentični vinarski stil zajedno čine da vina ove vinarije odišu prepoznatljivim kvalitetom i kompleksnošću. U prilog tome govori i nadaleko poznati uspeh vina Kremen Kamen koje nosi titulu i vino decenije i nekoliko Decanter odlikovanja.

  Nakon višegodišnjeg posvećenog istraživanja i rada, Nikola Mladenović Matalj je sa svojim timom na čelu sa dobro poznatim enologom Mladenom Dragojlovićem i Vladimirom Hadžićem, sve ljubitelje obradovao nečim posebnim – novom etiketom Zemna i svom portfoliju dodao još jedan veliki Cabernet Sauvignon, koji nosi titulu rezerve.

  Vinarija Matalj

  Promo

  S ponosom, kako kažu iz vinarije, predstavljaju svoje najnovije vino koje donosi potpuno novi miris, ukus i oslikava suštinu Negotinske Krajine.

  Pažljivo stvarano, ovo vino odražava karakter ovog čarobnog kraja koje ima važno mesto u istoriji razvoja vinogradarstva.

  Ne zaboravimo, u 19. veku kada je Evropom vladala filoksera, upravo iz ovog kraja slali su se mladi naraštaji vinove loze. U korist tome govori i dokumentovani zapisi, kao i  poljoprivredna škola koja je otvorena kao zahvalnost Francuske Negotinskoj krajini za doprinos u očuvanju vinske priče usled ove opake bolesti vinove loze.

  Remek deo vinarije Matalj

  Promo

  Svojom jedinstvenom kombinacijom sorti grožđa cabernet sauvignon (85%) i cabernet franc (15%) Zemna nosi titulu Reserva, ali i pečat teroara i vinograda Terasa, pričajući priču o pogodnom tlu i povoljnim klimatskim uslovima koji daju jedinstvenu crtu vinima iz ovog područja-ovo vino zaista poziv na putovanje  koje će vas provesti kroz bogatu prošlost i sadašnjost ovog kraja, sada spakovano u flaši Zemne.

  Potentno, koncentrisano, moćno i vrlo robusno sa čak 15% alkohola, rubin-crvene boje i voćnim aromama u prvi mah, Zemna zaista prikazuje sve karakteristike mladih vinograda sa mihajlovačke Terase gde rečni nanos Dunava stvara potpuno jedinstvenu i savršenu mikroklimu za uzgoj negotinskog kabernea.

  U vinariji se nadaju da će svaka boca oživeti priču o Negotinskoj Krajini i kanjonu reke Zamne, pritoke Dunava, po kome je ovo vino i dobilo naziv.

  Kako preporučuju iz vinarije Matalj: “Iskusite magiju teroara koji stvara jedinstven negotinski kaberne i pridružite nam se u slavlju strasti, truda i prirode koja nas inspiriše.”

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE