Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Budući izgled novog Savskog mosta (FOTO)

  Na mestu starog Savskog mosta ipak će nići novi most, čiji idejni projekat su predstavili gradske vlasti, u očekivanje da izgradnja počne u drugoj polovini 2018. godine.

  Gradonačelnik Siniša Mali predstavio je rešenje kako će izgledati novi Savski most, čija se izgradnja očekuje u avgustu ili septembru 2018. godine, ističući da su troškovi oko 30 miliona evra, što je pet puta manje u odnosu na Most na Adi.

  „Žiri je nakon nekoliko meseci rada, koliko je konkurs trajao, izabrao rešenje koje je po meni sjajno i predstavljaće novi simbol našeg grada“, rekao je Mali novinarima u Skupštini grada.

  On je objasnio da se najmanje iz tri razloga mora graditi novi most umesto da se rekonstruiše stari. Prvi je estetski, jer se sadašnji ne uklapa u viziju modernog Beograda, drugi razlog je nedovoljan kapacitet, a treći je bezbednosni.

  „Kapacitet mosta sa dve trake nije dovoljan, novi most će imati staze i za automobile, tramvaje, odnosno metro, bicikliste i pešake tako da će u potpunosti njegov kapacitet da se poveća.“
  SavskiMostBEOINFO1

  Mali je istakao da će se do kraja godine završiti projekat, te da realno može da se krene u izgradnju u avgustu ili septembru naredne godine.

  Troškovi ovog mosta su 30 miliona evra, to je ono što je CIP izračunao. Nisu to stotine miliona evra, a most preko Ade je koštao oko 160 miliona evra, samo most, a imamo plus i pristupne puteve, rekao je gradonačelnik.

  Savski most do ratnog ostrva?

  Na pitanje da li će stari most biti srušen, Mali je rekao da će se u narednih nekoliko meseci pokrenuti kampanja tokom koje će pitati Beograđane gde bi želeli da ga vide.

  Jedna od opcija, koje se setio Mali, jeste da Savski most bude veza sa Velikim ratnim ostrvom, međutim, kako kaže, nije siguran da li je u pravu i da li je to moguće.

  Izvor: Beoinfo, Agencije

  Foto: Beoinfo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE