Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi Sad za 380.000 EUR nabavlja mašinu za presađivanje drveća

  Novi Sad bi u narednih šest meseci trebalo da dobije kamion sa mašinom za presađivanje drveća, saznaje 021.rs.

  Ova mašina za vađenje i presađivanje stabala će biti u posedu JKP Gradsko zelenilo i procena je da će nabavka koštati 46 miliona dinara bez PDV.

  Za kupovinu je raspisana i javna nabavka, a zvanično se nabavlja „hidraulični uređaj za vađenje i presađivanje stabala na samohodnoj šasiji“.

  Kako se navodi u tehničkoj specifikaciji, u koju je 021.rs imao uvid, uređaj je predviđen za presađivanje drveća do minimum 30 cm prečnika. Zelenilo traži od dobavljača da prečnik gornje kugle kašike kojom se vadi stablo bude minimum 225 cm, a dubina zahvata kašike minimum 150 cm.Muzej Đorđu Balaševiću

  Ukupno kamion, tj. mašina treba da omogući prevoz stabla sa korenom koje će imati težinu od minimalno sedam i po tona.

  Tender Gradskog zelenila je raspisan do 21. oktobra. U predlogu ugovora se navodi da je krajnji rok isporuke predmeta nabavke najduže 150 dana od od dana uplate avansa, tako da ukoliko javni tender uspe, Novi Sad će imati mašinu za premeštanje stabala tokom proleća.

  Lokalna uprava do sada nije posedovala mašine koje bi služile za premeštanje prvenstveno mladih stabala zajedno sa korenom. Ekolozi su više puta kritikovali Novi Sad što nema takvu opremu kako bi se spasio prvenstveno deo mladih stabala.

  Izvor: 021

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE