Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi rok za koncesiju Aerodroma „Nikola Tesla“

  Rok za dostavljanje obavezujućih ponuda za koncesiju za beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ ponuđačima kvalifikovanim za drugu fazu postupka danas je produžen do 8. decembra.

  Raniji rok bio je 23. novembar i produžen je, kako je objašnjeno, na zahtev ponudjača.

  Rok za dostavljanje konačne verzije nacrta ugovora o koncesiji za beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ kvalifikovanim ponudjačima istekao je 11. novembra.

  Kvalifikovani ponuđači za koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom su švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure limited i Terna, francuska kompanija Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineski konzorcijum HNA i China National Aero-Technology.

  Poziv zainteresovanim koncesionarima su Vlada Srbije i Aerodrom „Nikola Tesla“ objavili 10. februara 2017.

  Koncesija za finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje delatnosti operatera daje se na rok od 25 godina.

  Beogradski aerodrom Nikola Tesla pohvalio se i informacijom da je u prva tri kvartala ove godine ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dinara što je više za 14 odsto nego u istom periodu prošle godine i da očekuje rekordnu poslovnu godinu.

  Kako se navodi, bruto dobit za devet meseci 2017. veća je 13 odsto, poslovna dobit je uvećana 15 odsto, ukupni prihodi veći su devet odsto, a poslovni prihodi su 11 odsto veći u odnosu na isti period 2016. godine.

  Neto dobit Aerdroma „Nikola Tesla“ u trećem kvartalu je veća 33 odsto nego u istom prošlogodišnjem periodu, bruto dobit 30 odsto, dok je poslovna dobit veća 16 odsto a ukupni i poslovni prihodi za 11 odsto.

  U opremu i investicije u prva tri kvartala ove godine uloženo je oko dve milijarde dinara.

  Takvi rezultati, kako se navodi, ostvareni su zahvaljujući povećanju broja putnika za devet odsto u prva tri kvartala, povećanju prometa robe i pošte za 38 odsto, ali i racionalizaciji poslovanja, uz realna očekivanja „da ćemo do kraja godine beogradski aerodrom ugostiti rekordnih – više od 5,3 miliona putnika“.

   

  Izvor: Beta

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE