Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi rekord hrvatskog turizma

  Prihodi Hrvatske od stranih turista u prvoj polovini godine iznosili su 3,85 milijardi evra što je 21,4 odsto ili 678 miliona evra više u odnosu na isti period prošle godine, prenosi Ministarstvo turizma i sporta podatke Hrvatske narodne banke (HNB).

  Prema podacima HNB, u drugom tromesečju prihodi od stranih turista iznosili su 3,18 milijardi evra što predstavlja rast od 18,4 odsto na godišnjem nivou, odnosno prihodovano je 494,2 miliona evra više.

  Sveukupno, u prvoj polovini 2023. godine, prihodi od stranih turista iznosili su 3,85 milijardi evra ili 21,4 odsto više.

  „Nakon do sada rekordne 2022. godine po prihodima od stranih turista, u 2023. beležimo još bolje rezultate. Hrvatska je napravila veliki iskorak u kvalitetu i postala prepoznata kao poželjna turistička destinacija i izvan letnjih meseci“, izjavila je ministarka turizma i sporta Nikolina Brnjac.

  Vlada je s deonicima u turizmu razvila strukturiran dijalog i partnerstvo, te ćemo nastaviti da podržavamo kvalitetan razvoj hrvatskog turizma, rekla je Brnjac.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE