Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi Pazar mora da isplati Štrabagu 1,2 miliona dinara

  Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki naložila je Gradskoj upravi Novog Pazara da austrijskoj kompaniji Štrabag isplati 1,2 miliona dinara, objavio je radio Sto plus.

  Lokalna samouprava će Štrabagu morati da nadoknadi troškove podnošenja zahteva za zaštitu prava u postupku izbora izvođača radova na rekonstrukciji i dogradnji objekata Opšte bolnice u Novom Pazaru.

  Ta kompanija, kao jedan od učesnika tendera, podnela je lokalnoj samoupravi zahtev za zaštitu prava smatrajući da je njihova ponuda nezakonito odbijena i da su tenderski uslovi postavljeni tako da favorizuju druge kompanije.

  Gradska uprava je njihov zahtev prihvatila i delimično poništila postupak javne nabavke, ali se Štrabag zatim obratio Republičkoj komisiji, zahtevajući da se postupak zaštite prava nastavi pred tom institucijom.

  Odlučujući po njihovom zahtevu, Komisija je donela odluku da je neosnovan, ali je posebnim rešenjem uvažila njihov zahtev da im naručilac radova, Grad Novi Pazar, nadoknadi troškove podnošenja zahteva u iznosu od 1,2 miliona dinara.

  Posao rekonstrukcije i dogradnje Opšte bolnice poveren je konzorcijumu na čijem čelu je novosadska kompanija GAT, a koji čine i Tehno inženjering i Enterijer Moša iz tog grada, beogradski Saturn elektrik i Jugogradnja, te Remontni centar iz Užica.

  Oni su ponudili da radove izvedu za nešto više od šest milijardi i 119 miliona dinara, odnosno, oko 51,8 miliona evra.

  Ponuda Štrabaga je bila povoljnija – pet milijardi i 982 miliona dinara, ali ju je tenderska komisija odbila zbog „utvrđenih nedostataka“.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE