Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi hibridni plug-in Hyundai IONIQ u voznom parku ProCredit banke

  ProCredit banka kao vodeća banka u podršci razvoju malih i srednjih preduzeća, ali i u očuvanju životne sredine, nabavila je u saradnji sa kompanijom Hyundai Srbija novu seriju EKO vozila – marke Hyundai IONIQ – čime je ProCredit banka nastavila modernizaciju svog voznog parka u nameri da veoma brzo sva službena vozila Banke budu vozila sa hibridnim i električnim pogonom.

  Zahvaljujući novim hibridnim Hyundai IONIQ „četvorotočkašima“, više od 70 odsto voznog parka ProCredit banke biće ekološki odgovorni automobili, bilo da je reč o hibridima ili potpuno električnim automobilima. Ovakav pristup omogućio je ProCredit banci da samo u poslednje nekoliko godine smanji emisiju štetnog CO2 na 26g/km (zvanična emisija CO2 IONIQ plug-in modela), kao i da značajno unapredi svoj ekološki odgovoran odnos prema životnoj sredini.

  – Pred nama je Mesec štednje kada svest građana o važnosti odgovornog odnosa prema svim resursima značajno raste. Kod nas u banci se na štednju uvek gleda u znatno širem kontekstu, pa kada govorimo o štednji ne mislimo samo na novac, već i na energiju, kao i na očuvanje životne sredine. ProCredit banka je u prethodnom periodu, osim investicije u ekološki odgovornija vozila, postala i prvi kupac i korisnik isključivo električne energije koja dolazi iz obnovljivih izvora. Takođe, u poslednje dve godine naša banka je postavila punjače za električne automobile u svom gradovima u kojima poslujemo, a namera nam je da sa takvim pristupom nastavimo kako bi doprineli bržem razvoju održivog transporta na teritoriji Srbije – istakao je Igor Anić, član Izvršnog odbora ProCredit banke.

  – Hyundai Motor Company, globalni proizvođač automobila, čini maksimum napora da razvije i proizvede vozila koja će doprineti zaštiti životne sredine širom planete. Razvoj je fokusiran na vozila sa električnim pogonom, a takođe i na vozila koja pokreću gorive ćelije vodonika. Na tržištu Srbije zastupljeni su ekološki modeli vozila IONIQ i Kona. Novi IONIQ je dostupan sa tri varijante pogona, hybrid, plug-in hybrid i full electric. Do 2025. godine kompanija će globalno predstaviti 18 novih ekoloških modela automobila, čime će pružiti značajan doprinos očuvanju životne sredine naglasio je Slavc Habič, generalni direktor kompanije Hyundai Srbija.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE