Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi finansijski direktor na čelu Siemens-a Srbija

  Jelena Veljić imenovana je za novog finansijskog direktora kompanije Siemens d.o.o. Beograd, počev od 01. avgusta 2017. godine.

  Jelena Veljić ima više od 10 godina iskustva na različitim pozicijama u korporaciji Siemens na globalnom nivou – u Kini, Nemačkoj i Austriji. Pre stupanja na dužnost u Srbiji, gđica. Veljić je prethodne dve godine obavljala funkciju direktora korporativne revizije za region Istočne Azije i Pacifika, sa sedištem u Pekingu. Svoju karijeru započela je upravo u kompaniji Siemens u Austriji (Linc). Master studije je završila na Univerzitetu „Johannes Kepler“ u Austriji iz oblasti poslovne administracije i ekonomije, sa fokusom na korporativne finansije, računovodstvo i međunarodne poslovne odnose, a na istom Univerzitetu bila je angažovana kao predavač/istraživač na Institutu za korporativne finansije.

  “Drago mi je što započinjem novu fazu u profesionalnoj karijeri upravo u Srbiji, gde Siemens ove godine proslavlja 130 godina postojanja i značajan je partner ekonomije i društva više od jednog veka. Kako se globalno i lokalno tržište jako brzo menja, za nas kao kompaniju predstavlja imperativ da budemo agilni i inovativni. Verujem da sa našim posvećenim timom i sveobuhvatnim portfoliom kakav nudi naša kompanija, imamo prave preduslove za ispunjavanje ovog imperativa i za nastavak uspešne tradicije naše kompanije. Zadovoljstvo mi je što ću imati priliku da prenesem znanje i iskustvo koja sam stekla na ranijim pozicijama i da doprinesem budućem uspehu Siemens-a Srbija”, izjavila je Jelena Veljić, nova finansijska direktorka Siemens-a u Srbiji.

  Kompanija Siemens Srbija ove godine obeležava značajan jubilej, 130 godina uspešnog poslovanja, a u lokalnoj kompaniji radi blizu 2.000 zaposlenih. Siemens u Srbiji zauzima poziciju jedne od vodećih kompanija u oblastima svog poslovanja, kao što su proizvodnja, prenos i distribucija energije, proizvoda i rešenja za tržište nafte i gasa, transporta i infrastrukture, rešenja za digitalnu proizvodnju, dajući doprinos realizaciji kapitalnih investicija u Srbiji i projekata energetske efikasnosti u svim oblastima našeg portfolija. Siemens fabrika vetrogeneratora jedna je od najvećih izvoznika u Srbiji, a svaku treću vetrenjaču u Evropi pokreće vetrogenerator napravljen upravo u Siemens fabrici u Subotici.

  What's your reaction?

  Komentari

  • Gorica Djakovic

   Divna mlada zena, prirodno lepa, pametan i inteligentan pogled, sa merom i izgledom za postovanje -tacno onako kako treba da izgleda poslovna-profesionalna-uspesna zena; vidno je da strucnost i ambiciju predpostavlja svojoj zenstvenosti a koja je takodje zavidna ; sve u svemu BRAVO za sve njene kvalitete; DivNO je gledati je a verovatno i saradjivati. Zelim joj puno uspeha u radu i naravno napredovanje!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE