Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi državni sekretar za informisanje ima nešto protiv žena

  Vlada Srbije je čekala tri meseca da imenuje državnog sekretara za informisanje, nakon dugog većanja izabrala je urednika „Ilustrovane politike“ Aleksandra Gajovića. I ne bi tu bilo nikakve senzacije, da isti taj čovek nije pre samo godinu dana izjavio da žena ne bi trebalo da bude na čelu države. Možda je to što mu je šefica na čelu Vlade upravo žena neka mera prevaspitavanja ?

  Inače, novoizabrani državni sekretar zadužen za informisanje je gostujući na televiziji Pink, govoreći o tome ko će sve podneti kandidaturu za predsedničke izbore u Srbiji rekao „samo da nije žena“.

   “Ne znam, da me niko pogrešno ne razume, ali ja ne vidim da bi žena trebalo da bude na čelu države”, rekao je Gajović.  On je tada dodao da je „retko bilo žena koje su bile uspešne u politici“.

  Povodom njegovog izbora reagovala je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

  Poverenica Janković podsetila je da je i ranije osudila nedopustive i diskriminatorne izjave Gajovića o mestu žene u društvu.

  „Stavovi izgrađeni na stereotipima i donošenje bilo kakvih odluka na osnovu predrasuda nije ni dobro, ni odgovorno. O razlozima njegovog izbora i da li treba da bude na poziciji državnog sekretara treba pitati resornog ministra“, kazala je Janković za Radio Slobodna Evropa.

  Izvor: Insajder/Radio slobodna Evropa/BizLife

  Foto: Vlada Srbije

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE