Novi direktor kompanije Pepsico za južna tržišta centralne Evrope i baltičke zemlje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi direktor kompanije Pepsico za južna tržišta centralne Evrope i baltičke zemlje

  Na čelo kompanije PepsiCo za južna tržišta Centralne Evrope i Baltičke zemlje došao je Nuno Pinto Leite, koji preuzima funkciju generalnog direktora u Srbiji. Ova promena je rezultat nove organizacije i ambicioznih planova kompanije PepsiCo za tržište Zapadnog Balkana i Baltika. Svojim izuzetno bogatim profesionalnim i međunarodnim iskustvom, Pinto Leite će doprineti jačanju liderske pozicije kompanije i daljoj poslovnoj ekspanziji.

  Nuno Pinto Leite se pridružio kompaniji PepsiCo 2017. godine preuzevši rukovodeću poziciju u Velikoj Britaniji, a zatim se pridružio timu u Centralnoj Evropi kao vodeći čovek jednog od najbrže rastućih biznisa u Evropi, a to su zemlje Litvanija, Letonija i Estonija. Prema njegovim rečima, prihvatanje nove pozicije za njega predstavlja veliku čast.

  „Veliko mi je zadovoljstvo što sam dobio priliku da budem na čelu tržišta u kojima prepoznajem veliki potencijal za rast. Tokom ovog izazovnog perioda prioriteti će nam biti razumevanje novih potreba potrošača, jačanje odnosa sa kupcima, ubrzavanje inovacija i ulaganja u najviše standarde kvaliteta u svakom segmentu poslovanja. Kompanija PepsiCo je jedan od lidera industrije, a Srbija predstavlja proizvodni hub jer pored tržišta bivše Jugoslavije, svojom ekspertizom podržava i tržišta Baltika i Centralne Evrope.  Nastavićemo sa poslovanjem zasnovanim na poštovanju najviših principa i globalnih PepsiCo praksi, ali sa posebnim fokusom i osetljivošću na potrebe lokalnih tržišta“, izjavio je Nuno Pinto Leite.

  Kako čvrsto veruje da su ljudi glavni pokretač svakog biznisa, njegov fokus će takođe biti na unapređenju korporativne kulture kroz različite segmente kao što su razvoj zaposlenih, novi načini rada u promenjenim uslovima i njihova dobrobit.

  Svoje dugogodišnje iskustvo sticao je na menadžerskim pozicijama u multinacionalnim kompanijama L’Oreal, Bain & Company, Amazon UK. Po obrazovanju je pravnik, a poseduje i MBA diplomu prestižne London Business School (LBS).

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pepsico

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE