Nova zgrada ambasade Srbije blizu Bele kuće (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nova zgrada ambasade Srbije blizu Bele kuće (FOTO)

  Republika Srbija potala je vlasnik nove zgrade ambasade u centru Vašingtona.

  “Danas smo u Vašingtonu ispisali jednu malu, ali značajnu crticu iz diplomatske istorije Srbije”, rekao je prilikom svečanog uručenja ključeva ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

  “Srbija je danas postala vlasnik nove, prelepe palate Ambasade Srbije u centru Vašingtona, na samo nekoliko stotina metara od Bele kuće. Ovo neorenesansno, istorijsko vašingtonsko zdanje bilo je u vlasništvu nekadašnjeg državnog sekretara SAD Elihjua Ruta, a sada je postalo nova zgrada srpske ambasade”, izjavio je Đurić.

  Ambasador je izrazio posebno zadovoljstvo što “naša zemlja konačno ima novi dom posle više decenija boravka u iznajmljenim, neuslovnim prostorima, gde ni srpska zastava nije mogla da se vijori i gde nije bilo adekvatnog ni pristojnog načina da se zemlja reprezentuje”.

  Đurić je dodao da je novi dom najvišeg srpskog diplomatskog predstavništva u SAD plod “vrednog rada u Vašingtonu prethodnih meseci, ali i suštinskog razumevanja i podrške u Beogradu”.

  “Zahvalan sam državnom rukovodstvu Srbije, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, na viziji da ovaj značajan rezultat za Srbiju ovde u Americi podrži i finansijski i politički”, kazao je Đurić.

  Izvor: Agencije

  Foto: Twitter_printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE