Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Minimalna zarada

  Nova.rs: Predsednica opštine sebi i svom zameniku dodelila novčanu pomoć

  Predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić dodelila je sebi i svom zameniku Milenku Ordagiću solidarnu pomoć u iznosu od 49.500 dinara.

  Pomoć je, kako se navodi u rešenju, odobrena zbog prevazilaženja posledica energetske krize, piše Nova.rs.

  U rešenju se navodi da je predsednici opštine Bajina Bašta Vesni Đurić odobrena isplata solidarne pomoći u visini od 49.500 dinara, kao pomoć u prevazilaženju posledica energetske krize, prenosi beogradski portal.

  U obrazloženju se navodi da je Posebnim kolektivnim ugovorom za zaposlene propіsano pravo zaposlenog na solidarnu pomoć za poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja zaposlenog u skladu sa merama propisanim opštim aktom poslodavca i raspoloživim finansijskim sredstvima. Kako je obrazloženo u rešenju, solidarna pomoć se isplaćuje po sledećim kriterijumima – zaposlenom čiji je iznos neto plate do 50.000,00 dinara u mesecu oktobru u godini u kojoj se isplaćuje solidarna pomoć, u punom iznosu utvrđene solidarne pomoći.

  Isto rešenje odobreno je i zameniku predsednika opštine Milenku Ordagiću, koje je takođe namenjeno 49.500 dinara kao pomoć u prevazilaženju posledica energetske krize.

  Izvor: Nova.rs

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE