Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NLB grupa udvostručila profit u prvih devet meseci 2017. godine

  NLB grupa je u prvih devet meseci meseci ove godine ostvarila profit od 184 miliona evra, što je 101% više u poređenju sa istim periodom lane, ili 92,5 miliona evra više nego u istom periodu prošle godine.

   „Ovogodišnjim izuzetno dobrim poslovnim rezultatima doprinose sve više i više, u ovom trenutku gotovo polovinom profita, najvažnija tržišta Grupe izvan Slovenije“, rekao je Primož Karpe, predsednik Nadzornog odbora NLB. On je dodao da je drugi trend koji je primećen da poslovanje sa fizičkim licima, kao i na tržištima jugoistočne Evrope, sve više doprinose konačnom rezultatu, čime banka dodatno diversifikuje rizike i unapređuje strukturu svojih portfelja. „Profit koji je NLB Grupa generisala u prvih devet meseci već najavljuje istorijski rekordne rezultate za kraj ove godine“ rekao je Karpe povodom objavljivanja rezultata NLB Grupe za treći kvartal 2017. godine.

  U istom periodu, NLB Banka Beograd je zabeležila profit od 4,1 miliona evra i značajan rast u kreditiranju građana i privrede.

  „Nastavljamo sa trendom rasta u svim segmentima, koji traje već dve godine. Izuzetno smo zadovoljni i ponosni na sve što smo postigli, posebno zahvaljujući činjenici da smo puno uradili na unapređenju proizvoda i usluga, prilagođavajući se očekivanjima klijenata i trendu digitalizacije poslovanja u finansijskom sektoru. U realizaciju ličnih i profesionalnih planova svojih klijenata u  prvih deset meseci ove godine uložili smo više od 180 miliona evra, što je oko 45 odsto više od ukupnog plasmana tokom cele prošle godine, a spremni smo da takav trend i nastavimo“, rekao je povodom objavljivanja kvartalnih rezultata Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Logo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE