Njujork otvara restorane za DAN ZALJUBLJENIH

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Njujork otvara restorane za DAN ZALJUBLJENIH

  Njujorški restorani koji nisu mogli da primaju goste od sredine decembra, mogu ponovo da budu otvoreni 14. februara na Svetog Valentina, dan zaljubljenih, zbog smanjenja širenja pandemije, rekao je guverner Endru Kuomo.

  U Njujorku se indikatori epidemije smanjuju od početka januara kada je registrovan novi skok, podstaknut praznicima na kraju godine, rekao je Kuomo.

  Prema podacima guvernera, stopa pozitivnih testova na koronavirus u Njujorku je sada pala na 4,9 odsto u odnosu na 7,1 odsto početkom januara.

  “Sada možete rezervisati sto, planirati večeru, zaprositi nekog na Svetog Valentina”, našalio se guverner.

  Međutim uz porast slučajeva zaraza novim sojem koronavirusa, pre svega britanskim i nedavno južnoafričkim, Kuomo je upozorio da će restorani, kojima je dozvoljen kapacitet od 25 odsto, moći da ostanu otvoreni ako se zadrže sadašnje pozitivne stope zaraze.

  Njujorški restorani prvi put su zatvoreni proletos, a ponovo su otvoreni krajem septembra pa ponovo zatvoreni sredinom decembra na veliko nezadovoljstvo ugostitelja koji su teško pogođeni kao i svi sektori vezani za turizam.

  Restorani koji su ostali otvoreni često su postavljali šatore na trotoaru, međutim sa padom temperature klijenti su postali retki.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE